rss      tw      fb
Keres

Együttműködési megállapodást kötött a Veritas intézet és a Holocaust Dokumentációs Központ


MTI 2014. április 26., szombat 18:49

Együttműködési megállapodást kötött a Veritas Történetkutató Intézet és a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány - közölte a Veritas intézet szombaton az MTI-vel.

Az együttműködési megállapodást a közalapítvány nevében Haraszti György kuratóriumi elnök, a Veritas Történetkutató Intézettől pedig Szakály Sándor főigazgató írta alá.

A történetkutató intézet közleményében azt írta, hogy a két intézmény az idén közös rendezvényekre készül. Közölték: a szeptemberben rendezendő konferencián Megszállástól megszállásig címmel az 1944-45-ös évek sorsfordító eseményeit idézik fel. A másik, október közepére tervezett konferenciát pedig A magyar közigazgatás és a holokauszt címmel tartják majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel együttműködve.

A felek megállapodtak abban is, hogy a jövőben közös kutatásokat végeznek, azok eredményét pedig kiadványokban teszik közzé - tájékoztatott a Veritas intézet, hozzátéve, hogy a 2014-re szóló megállapodás a két kutatóhely hosszú távra tervezett együttműködésének kezdetét jelenti.