rss      tw      fb
Keres

Lapszemle: Negyven iskola jelentkezett be az UNICEF Ébresztőóra-programjába


MTI 2014. április 10., csütörtök 3:32

Negyven iskola jelentkezett be az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) Ébresztőóra-programjába, amelynek keretében a szervezet kiképzett trénerei tartanak előadást a gyermekeknek jogaikról és a gyermekek helyzetéről a világban - írta a Magyar Hírlap csütörtöki száma.

A lapnak Gyurkó Szilvia, az UNICEF Magyar Bizottságának gyerekjogi igazgatója elmondta, hogy idén kétezer diákot szerettek volna elérni, de már most látszik a regisztrációkból, hogy meghaladják ezt a számot.

Az órák tematikája alkalmazkodik az iskolai órák rendjéhez és illeszkedik a Nemzeti alaptantervhez. „Az órák interaktívak, vetítéssel, játékokkal tarkítottak és igazodnak a különböző korosztályok igényeihez. Már negyedikes kisiskolások számára is elérhető” - mondta.

Hangsúlyozta, hogy ma Magyarországon három gyerekből kettő még mindig nem ismeri a jogait. Így nem tudják, hogy egy élethelyzetben mihez van joguk, és ezáltal nem tudják tiszteletben tartani a másik gyerek jogait sem. A jogsértések döntő többsége így következmények nélkül és rejtve marad - fogalmazott.