rss      tw      fb
Keres

Rogán, a bulvár kedvence
A Fidesz vezérkara egyre jobban belejön a saját maga alkotta szerepekbe. Orbán a haza atyjának szerepében tetszeleg, hol felhívó, hol megnyugtató üzeneteket intéz hőn szeretett nemzetéhez, majd verbális ökölrázásokat a nemzetre fenekedő ellenségekhez. Áder államfői bádoghangon erkölcsi intelmeknek szánt üres frázisokat pufogtat. Kövér parlamenti elnök sasszemét pedig nem kerüli el egyetlen illetlen molinó sem, legyen az parlamenti képviselők kezében vagy a Népművészeti Múzeum bejáratán. Lecsap, bírságol, jósol és fenyeget.


Aztán itt van a Rogán, a tök laza csávó a Louis Vuitton hátizsákjával, a csinos Cecíliájával, az aranyos gyerekeivel meg a Krumpli nevű kutyájával. Igaz, hogy működése alatt 16 milliárdra duzzadt az V. kerület adóssága, különös cégek jutnak megbízásokhoz, de mégis. A komolyabbnak számító média rokonszenvpontjait is elnyerte a 2012. december 3-i antifasiszta tüntetésen elmondott giccses beszédével a birkenaui rámpa mellett fölmarkolt földben hazahozott árva lélekről.


Rogán fiatalos, dinamikus, „népközeli” képének a kialakításában része van szappanoperai felbukkanásának – természetesen családostul, kutyástul –, de még nagyobb azoknak a képes riportoknak, amelyeket rendszeresen közölt róla a nagy példányszámú magyar bulvárlap, a Blikk. A bulvárlap és Rogán Antal szeretetteljes kapcsolatát egy szobor is hirdeti a belvárosi József nádor téren. A majd százéves szobrászművész, Szőke Lajos a retró hangulatú rikkancs-szobor alkotója eredetileg az Est-lapok markáns logóját akarta rávésni a figura kezében tartott újságcsomagra. A szobortervet a Budapest Galéria így is hagyta jóvá. Az V. kerületi polgármester javaslatára aztán mégis a Blikk neve került rá, így hirdeti egy örökkévalóságig Rogán kedvenc bulvárlapjának dicsőségét.


Most tényleg hír és nem álhír lett Rogánból, mégpedig a vagyonosodásából. A parlamentben a hetente több száz oldalnyi törvényanyagot benyújtó, a baloldali politikusokat ádáz hangon kipellengérező országgyűlési képviselőről kiderült, hogy hiányosan töltötte ki a vagyonbevallását. A kifelejtett ingatlanok, ingatlanrészek sora már hosszabb, mint a feltüntetetteké. Az ajándékozó anyósról, apósról, örökhagyó nagyiról összeszedett valóságos adatok pedig gyökeresen ellentmondanak az egyre bénább és szánalmasabb polgármesteri állításoknak és mosakodásoknak.


Közben a Blikk – melynek szoboralakú hirdetésére Rogán tízmilliót fordított a kerületi költségvetésből – mintha megnémult volna. Eddig hét nem múlt el Rogánról szóló képes riport nélkül. Most pedig 2014. március 28-i, illetve 30-ai az utolsó rövid híradás.


Az elsőben a Blikk saját információjára hivatkozva ezt közli: „Rogánéknak valójában nincs két lakásuk. 2012-ben, a második gyermek születése után vették meg a szomszéd ingatlan felét, hogy otthonukat bővítsék. A lakásokat összenyitották, csak papíron még két különböző számon szerepeltek.”


Ezeket az álinformációkat azóta többszörösen megcáfolták. A lakások összenyitása műszakilag lehetetlen, hiszen más lépcsőház más emeletén találhatók. Találtak viszont közben a bevallásból hiányzó teremgarázsokat és tetőkertet, nyaralót, s a polgármesteri Audiról is kiderült, hogy alaposan alulértékelve szerepelt a kimutatásban.


A Blikk ejtette Rogánt, visszatért a saját cici-popsi-horror tematikájához. Mert ez ő. Mint a neve is sejteti: az utcák megfizethető erkölcsű leánya. Akkor is az, ha a nevét generózus kuncsaftja közpénzen bronzba öntette.


Aki pedig hitt neki Rogán-ügyben vagy másban, nos, az a legprimitívebb és legordasabb manipuláció ellen sincs felvértezve intelligenciával.