rss      tw      fb
Keres

Új barátom lettÚj barátom lett
Kedves Galamus!


Nagy újságom van, amit Önökkel osztok meg elsőként: a korábbiak mellé új barátom lett, mégpedig nem akárki, hanem Orbán Viktor. De nem ez a szenzáció, mert már megszoktam a rangos, kéretlen barátok bejelentkezését. A nagy szám az, hogy Orbán a békemenetre invitáló emailt küldött nekem. Ő, személyesen. Ezt onnan tudom, hogy minden cím és rang nélkül Ő írta alá a levelet. Márpedig - mint tudjuk - Ő aztán nem hazudik soha. És ebből fakad a szenzáció. Ugyanis a meghívás mindig a házigazda tiszte. Tehát ha Orbán annak a békemenetnek a házigazdája, amit a CÖF szervez, akkor Ő is civil, és nem politikus, sőt: nem is miniszterelnök. Ebből egyenesen az következik, hogy akkor biztosan titkon lemondott!


És most lehet, hogy itt állunk a rezsiszabadságharc kellős közepén vezénylő tábornokunk nélkül? Vagy mégiscsak az van, amit korábban mondott, hogy ti. ne azt nézzük, amit mond, hanem azt, amit tesz, csak már az írott mondanivalóra is ki van terjesztve ez az állítása? Mert az, hogy ennyire eltűnik a határ a CÖF és a kormány, valamint a Fidesz között, az mégiscsak elképzelhetetlen, nem? Vagy mégis?


Tele vagyok kételyekkel!


Üdvözlettel: Schreiber György

Ui.: Íme a (kicsit helytakarékosabbra rendezett) levél:


Orbán Viktor orban.viktor@fidesz.hu


Kedves Barátom!


Szeretném meghívni Önt, hogy a választások előtt újra mutassuk meg összefogásunk erejét, a nemzet egységét, ahogy többször megtettük az elmúlt évek során.


Négy évvel ezelőtt nagy fába vágtuk a fejszénket, olyan bátor célokat tűztünk magunk elé, mint korábban senki. Keményen dolgoztunk, küzdöttünk, és nagyszerű eredményeket értünk el. Együtt. Közös erővel csökkentettük a rezsit, munkahelyeket teremtettünk, újfajta támogatásokkal erősítettük a családokat és megvédtük a nyugdíjakat. Közös erőfeszítéseink nyomán Magyarország ma már megáll a saját lábán, és újra van jövője.


Sok még a teendőnk, nagy célok és szép feladatok várnak ránk. Merítsünk erőt együtt a folytatáshoz március 29-én 15 órakor a budapesti Hősök terén! Jöjjön el Ön is, és hívja el családtagjait, barátait és ismerőseit! Készüljünk együtt a választásra!


A folytatáshoz erő kell, az erőhöz pedig egység. Számítunk Önre, találkozzunk a Hősök terén!


Tisztelettel:


Orbán Viktor


Az írás szerzője nem azonos a Magyar Rádió, Világ Ifjúsága, Mozgó Világ, Köztársaság, HVG - jelenleg már nyugdíjas - volt cikkírójával; csak névazonosságról van szó.