rss      tw      fb
Keres

Leveleznek velem nagyjaink!

Az alábbi mailt kaptam a gazdasági miniszter úrtól:


Kedves Barátunk!


1. sz. hazugság: Hát, ha valaki, én aztán biztos, hogy soha nem voltam Varga úr barátja!


2010 tavaszára Magyarország a gazdasági összeomlás szélére került, 2. sz. hazugság: nem került, ezt mindenki az örökös sulykolás ellenére is tudja. Görögországgal említettek minket egy lapon. I. sz. mellébeszéd: Csak Kósa és urak említettek így bennünket, az eredmény a forint azonnali jelentős romlása lett. Közös erőfeszítéseinknek köszönhetően a gazdaság azóta ismét emelkedő pályára állt. II. sz. mellébeszéd: Mindenki tudja, hogy ez a statisztikai adatokkal való visszaélés, a bázis ügyes megválasztása, és a mezőgazdaság szerepének, mint időjárásfüggő elemnek az elhallgatása. Tudatosan más megoldásokat választottunk, mint a válság előidézéséért is felelős külföldi bürokraták. 3. sz. hazugság: ez egy rosszindulatú oldalvágás Brüsszelnek. Pedig mindenki tudja, hogy nem a bürokraták, hanem az egyes bankok hibás hitelezési politikája volt a felelős. A döntéseink minket igazoltak.


Határidő előtt visszafizettük a Gyurcsány-kormány által felvett hatalmas mértékű IMF-hitelt. III. sz. mellébeszéd: azt azonban nem mondjuk, hogy helyette jóval rosszabb kamatfeltételek mellett vettünk fel új hiteleket! Megállítottuk az államadósság növekedését, 4. sz. hazugság: nem állítottuk meg, sőt már 80% felett van ismét! tartósan 3% alatt tartjuk az államháztartási hiányt, és növekszik a gazdaság. 5. sz. hazugság: A gazdaság sajnos nem növekszik, mert ilyen gazdaságpolitika mellett nem is tud növekedni.


Magyarország jobban teljesít, és ez már a hétköznapokban is érezhető. 6. sz. hazugság: a hétköznapokban legfeljebb egyes brancsbeli politikusoknak megy jobban, sőt sokkal jobban. 40 éve nem volt ilyen alacsony az infláció. Több mint 4 millióan dolgoznak, IV. sz. mellébeszéd: csakhogy ebből a korábbihoz mért növekedés kizárólag a köz- és külföldi munkából ered. és folyamatosan nő az átlagbér. A gazdaság jobb teljesítménye teszi lehetővé az olyan kulcsfontosságú intézkedéseket, mint a rezsicsökkentés. 7. sz. és legnagyobb hazugság: a rezsicsökkentést az teszi lehetővé, hogy nem a közüzemi számlákban, hanem másutt (az adónkban) jelenik meg. A jónép zöme meg megeszi ezt a szöveget.


Sok még a teendőnk, de a magyar gazdaság végre felfelé ívelő pályára állt. Ez minden magyar ember sikere. Magyarországnak van jövője. 1. sz. megjegyzés: de az Orbán-rezsimnek nincs!


Üdvözlettel:
Varga Mihály


2. sz. megjegyzés: Hasonló, hazug politikai közhelyekkel teli mailt kaptam a napokban Rogán úrtól is.


3. sz. megjegyzés: Vajon ezek az urak, akikkel soha nem volt korábban e-mailváltásom, honnan tudták meg a nevem és címem? Kubatov úr újra dolgozik?


***


A fenti levél utáni fejlemény:
Már Kósa Lajos is a barátom. (Lásd alább) Nem kis aggodalommal figyelem, hogy baráti köröm milyen gyors ütemben bővül számomra kifejezetten nem kívánatos személyekkel.


Itt is kérdés: honnan van a címem, nevem?


Feladó: [Kósa Lajos ímélcíme]
Címzett: [saját magam]


Kedves Barátunk!


Március 29-én, azaz jövő szombaton 15 órakor választási nagygyűlést tartunk a budapesti Hősök terén. Beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. Merítsünk erőt a kampány utolsó napjai előtt, bizonyítsuk be, hogy elszántak és egységesek vagyunk. Jöjjön el Ön is, és hívja meg barátait, ismerőseit.


Legyünk minél többen, találkozzunk a Hősök terén!


Üdvözlettel:
Kósa Lajos


Az írás szerzője nem azonos a Magyar Rádió, Világ Ifjúsága, Mozgó Világ, Köztársaság, HVG - jelenleg már nyugdíjas - volt cikkírójával; csak névazonosságról van szó.