rss      tw      fb
Keres

Szeretem az oroszokat
Igen, bármilyen meglepő is, szeretem az oroszokat. Más mentalitás, más kultúra, de éppen ezért szeretem őket. Most, az ukrajnai katonai támadás kapcsán megint elszabadulnak a nációk elleni előítéletek, jó ez a sunyi embereknek, akik mindenkire tesznek, és mindenkit megvetnek. Az orosz embereket szeretem, szeretem a Pussy Riot tagjait, akik elég bátrak szembeszállni a mindenható, akár az életüket is elrabolni képes hatalommal. Szeretem az Alekszej Navalnijhoz hasonló oroszokat, akik a lehetetlent is megpróbálják, mint ő a moszkvai polgármester-választáson, hiába fogták perbe és terjesztettek róla hazugságokat. Szeretem azokat, akik soha nem adják fel, akik hisznek abban, hogy Oroszország nem lehet örökké a gazemberek martaléka.


Viszont kifejezzen utálom Putyint, Medvegyevet, Brezsnyevet, Sztálint – ezek között az emberek között csak árnyalatnyi különbségek vannak. Ők azok, akik megkorbácsoltatják az éneklő lányokat, akik börtönbe, elmegyógyintézetekbe, gulágokba csukatják, lemészároltatják az bírálóikat. Közben mindegyik azt hazudja, hogy az emberiség, vagy Putyin esetében csupán az oroszok üdvére tevékenykedik. Közmondásos, hogy Sztálin volt az egyik legnagyobb absztrakt humanista, csak az élő, valóságos embereket utálta és irtotta ki. Putyin is ilyen, általában nagyon szereti az oroszokat, csak a konkrét embereket ki nem állhatja.


Utálom a diktátorokat, akik nyíltan, mint Sztálin, vagy ravaszul, mint Putyin vagy Orbán Viktor megalázzák, lealacsonyítják, megvetik, kirabolják a saját népüket. Az oroszok előbb-utóbb azt teszik majd Putyinnal és bandájával, amit a cárokkal szoktak. Szeretem őket.


Jó lenne, ha mi itt Magyarországon egy egyszerű választáson tudnánk megszabadulni a saját diktátorunktól. Jó lenne, ha nem félnénk semmitől.