rss      tw      fb
Keres

EbetlenkedésEbetlenkedés
Kutyába se veszik az embert?


Dehogynem, veszik. A postás egyszer sem csengetett, ehelyett a fáradságosabb megoldás mellett kötött ki. Előkotorászta a pennáját, és kiállított egy nevemre szóló behívót a postára, azaz ott kellett átvennem – miután igazoltam magam, hogy én vagyok én – a polgármesteri hivatal ajánlott küldeményét, egy két lapból álló felszólítást. Ezek már megint mi a jó francra szólítanak fel? A kaszámmal elimináljam a második szomszédom háza előtt télidőben alig sarjadzó gazokat, vagy szedjem össze a vadbarmok által odaköpködött csikkeket? Nem, ezúttal nem erről van szó. Hanem arról, hogy engem, mint Tisztelt Ebtulajdonost, még tavaly július-augusztusban a Polgármester (így, ezt is nagy pével!) megbízásából személyesen (nem ám személytelenül!) felkerestek ebösszeírás céljából, és amennyiben (mennyiben?!) nem találtak az ingatlanon senkit, úgy (vagy így?!) bedobtak egy nyilvántartó adatlapot (hova? az ingatlanra?!), amelyet kitöltve kellett leadni a polgármesteri hivatalban.


Megállapítást nyert (ezt már én mondom az ő stílusukban), hogy az adatszolgáltatást nem teljesítettem, ezért ha a mellékelt adatlapot kitöltve ez év március 17-ig önként nem adom le, hivatalból eljárást indítanak ellenem, „mely eljárás 30.000,-Ft állattartási bírság kiszabását jelenti”.


Térjünk vissza a „kutyáinkhoz”! Nekem a büdös életben nem volt kutyám, sem ebem, és most sincs. Gondolom, várossá előléptetett falunkban rajtam kívül él még jó néhány ebtelen ember. A négyezerből legalább ezer. Ha csak ennyi is, és ebből ötszázan voltunk fegyelmezetlenek, vagyis nem töltöttük ki és nem adtuk le a nem létező kutyánk hívó nevét (sic!), fajtáját, nemét, születési idejét, útlevélszámát (na jó, az anyja neve nem számít!) stb. tartalmazó adatlapot, akkor is 500 darab boríték és az ügyön dolgozó tisztségviselők munkája ment pocsékba, ugyanis állítólag a hivatal minden renitenskedő ebtelen Tisztelt Ebtulajdonost (!) megtisztelt fenyegető irományával. És még valami: önként kell leadni az adatlapot. De mi van akkor, ha nem önként adom le? Vagy ha önként nem adom le? Na, ebbe belegondolni se merek, a kutyafáját!