rss      tw      fb
Keres

Levelező Társaimnak!
A harci kürt hangjára megindultak a csapatok. Kedden délután, 1 órán belül 2 fiatal lány csöngetett a házunknál. Mindketten az aláírásomat kérték a rezsicsökkentés megvédéséért.


A második lánytól elkértem az ívet, melynek alcímében a rezsi és a nyugdíjam megvédését, munkahelyek teremtését ígérte. A lányok 8 órában, fizetésért dolgoznak. Végül az is kiderült, hogy az ív aláírása tulajdonképpen a Fidesz képviselőjelöltjének támogatása.


Most kíváncsian várom, hogy az Összefogás „aktivistái” mikor, hányszor és mivel keresnek fel.


A történtek elgondolkoztattak.


Van-e a továbbiakban sok értelme, ha mi tovább „ekézzük” a hatalmat, így, a választások küszöbén?


Sokat elmondtunk, sokat tudunk a maffiaállam működéséről, és még többet nem tudunk.


Amit azonban igazán nem tudunk, az a leglényegesebb. Hogyan lehetne ezt a rendszert leváltani?


Hogyan lehet a maffiaállam valóságáról meggyőzni az emberek millióit?


Hiszen még a maffiát közelről ismerő, demokratikus LMP-t sem sikerült meggyőzni a leváltó Összefogáshoz való csatlakozásról. (Ismeri valaki személyesen Schiffer Andrást? Még mindig nem késő! Ők is köthetnének külön megállapodást a támogatásuk ellentételére, mint a MOMA.)


Csak idő és szellemi erőveszteség tovább keseregni, felháborodni a hatalom újabb és újabb tettein.


Ez a rendszer, a maffiaállam működik.


A politikailag kevésbé felvilágosult tömeg pedig örül a rezsicsökkentésnek, és hinni akar az újabb ígéreteknek. Elesettségében pedig ellene fordul a bajok kinevezett okozóinak.


Milliók nem nézik az ATV-t, nem hallják a Klubrádiót, nem olvassák a Népszabadságot, az ÉS-t, a Galamust. Hallják viszont a Kossuth rádiót, nézik az M1, a Duna tv és a TV2 műsorát, olvassák a helyi lapokat.


Hogyan lehet eljutni hozzájuk? Hogyan lehet szembesíteni őket azzal, amit a maffiahatalom hozott nekik?


Van-e munkahelyük? Miért kellett külföldre menniük, vagy miért nem tanulhat tovább a gyerekük?


Jobb lett-e az egészségügyi ellátásuk? Mi épült a városukban, falujukban? Létesültek vagy megszűntek munkahelyek? Van-e devizahitelük és mennyit vesztettek 2010 óta, az árfolyam változás miatt?


Mennyivel magasabb a benzin, az élelmiszerek ára, mennyivel nőtt 2010 óta a rezsijük?


Van-e még földbérletük, trafikjuk, takarékpénztári tulajdonuk? Mennyi magánnyugdíjpénztári vagyont vesztettek? Van-e még rokkantsági vagy korkedvezményes nyugdíjuk, szociális támogatásuk? Hogyan élnek a közmunkából, a nyugdíjból?


A kérdések hosszan sorolhatók. A tények, számok meggyőzik az embereket, csak ezekre a saját példájukon kell ráébreszteni őket.


Az „Összefogás” ebben a munkában véleményem szerint segítségre szorul.


Levelező Társaim !


Váltsunk most!


Adjunk ötleteket, „földközeli tapasztalatainkkal” adjunk gyakorlati tanácsokat a demokratikus ellenzéknek, hogyan érjék el, hogyan szólítsák meg az embereket a jelenlegi hatalom leváltásáért.