rss      tw      fb
Keres

Gyurcsány és a rezsicsökkentőkGyurcsány és a rezsicsökkentők
Gyurcsány Ferenc kedden Esztergomban járt, ahol teltházas fórumot tartott. Ugyanezen a napon Facebook-bejegyzésében ajánlatott tett Orbánnak, így: „Olyan primitíven esett nekem a beléptetőrendszeres Tamás, mert megvakartam Orbán zavaros vagyoni helyzetét, hogy most már tudom: jó helyen keresgetek. Van egy ajánlatom: Orbán és én is tegyük ki az asztalra, hogy mire vittük 1990 óta, és fillér pontossággal számoljunk be nyilvánosan, miből futotta minderre. Én készen állok. És Orbán?” Az ajánlatról Gréczy Zsolt DK-szóvivő este az ATV-ben már azt mondta: Gyurcsány vagyonosodási vitára hívta ki Orbánt.Az esztergomi fórum

Ehhez képest ugyanezen a napon, kedden, Gyurcsány Ferenc, a demokratikus ellenzék választási szövetségének egyik pártelnöke, kizárólag a következőképpen szerepelt az MTI híreiben:


„A Gyurcsány-korszak rombolása után az egészségügy talpra áll – közölte Nyitrai Zsolt, a Fidesz Társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója a betegek világnapja alkalmából kedden az MTI-vel.”


„A Fidesz elképesztőnek tartja, hogy az a ’Gyurcsány-koalíció’ beszél az államadósságról és a devizahitelekről, amelyik megduplázta az államadósságot.” „A paksi bővítés az ország vagyonát gyarapítja, tízezer munkahelyet teremt és segíti a hosszú távú rezsicsökkentést, ezt ’a Gyurcsány-koalíció is pontosan tudja, de mégis hazudik, mert már nem tud milliárdokat kitalicskázni Józsa Istvánhoz és Gyurcsány Ferenchez közeli cégeken keresztül az atomerőműből’ – írta közleményében a Fidesz.”


Zombor Gábor (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármestere a kecskeméti piarista gimnáziumban a rezsicsökkentésről tartott fórumon: „emlékeztetett 2008-ra, amikor Gyurcsány Ferenc ’csődbe kormányozta’ Magyarországot, és csak az IMF-hitel révén maradt fizetőképes.” „Gyurcsány Ferenc az őszödi beszédben beismert hazugságok óta most igazat mond, mert kijelentette, hogy kormányra kerülésük esetén eltörölnék a rezsicsökkentést, csökkentenék a minimálbért, megszüntetnék a gyed extrát, emelnék az adókat.”


Németh Szilárd, rezsicsökkentés-felelős a pécsi Védjük meg a rezsicsökkentést! elnevezésű lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón: „a baloldali összefogás szereplői ellenzik a rezsicsökkentéssel kapcsolatos intézkedéseket, mert a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció, a Bajnai Gordon-féle Együtt-PM tagjai és a szocialista képviselők közül is többen nemmel szavaztak, amikor erről döntött a parlament”.Hétfőn este Pintér belügyminiszter egy biatorbágyi fórumon vett részt, amelyről természetesen beszámolt az MTI. Arról már csak az ATV honlapja kedden, hogy Pintér arról is beszélt, az „elítéltek varrják a ruhákat a rendőröknek. Kapott is egy varrodás kérdést, amit nem olvasott fel, de válaszolt rá”. Ezt mondta: „Kérem szépen, én kész vagyok. Hely van, varrógép van, anyag van.” Az ATV felvételén aztán a kérdező elmondja, hogy a kérdése Gyurcsány, Kóka, Veres „ingyenes varrodai kiképzésére” vonatkozott.


A szerk. megj.: Pintér Sándor a videó szerint arról is beszélt, hogy korábban azokat a bűnözőket, akik meglopták az embereket, és emiatt börtönbe kerültek, azok tartották el, akiket megloptak, hiszen az elítéltek nem dolgoztak. Nem vagyok járatos a börtönviszonyokban, de tudom, hogy ez így biztosan nem igaz. Tökölön, a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetében például nagyon is dolgoztak. Magam láttam a Bebukottak című film forgatásán.Orbán és L. Simon a rabok „munkavégzését” ellenőrzi L. Simon magánbirtokán


Az azonban biztos, hogy a 18 ezer elítélt (Pintér adata) 2012-ben már valóban hasznos munkát végzett. Dokument is van róla (lásd a fotót), hogy 2012. június 22-én Orbán Viktor magánlátogatáson járt Agárdon, ahol „megtekintette L. Simon László kulturális államtitkár, Fejér megyei országgyűlési képviselő mezőgazdasági vállalkozását”, és eközben a „csemegeszőlő dűlőben az éppen zöldmunkát és gyomlálást végző dolgozók, a Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézet elítéltjeinek a munkavégzését ellenőrizték”.


Korábban ugyanerről:


Rezsifórumok: uszítás a baloldal, a külföld, az EU ellen – de ez még nem a kampány
E heti gyurcsányozás-gyűjtemény
Kormány–ellenzék: 17 165, szemben a 6931-gyel
Bajnai országjáráson; az Együtt–PM az országos rendőrfőkapitányhoz fordul a bohóctámadás miatt