rss      tw      fb
Keres

A Fidesz megsemmisíti a le nem adott ajánlószelvényeket

MTI 2010. március 14., vasárnap 12:24

A Fidesz a törvényes határidőig megsemmisíti a le nem adott ajánlószelvényeket - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője vasárnap az MTI megkeresésére, reagálva az MDF-nek arra a felvetésére, hogy mi a sorsa a Fidesz kétmillió ajánlószelvényének.
Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese vasárnap, az MTI-hez eljuttatott közleményében a Fidesz összegyűjtött kétmillió ajánlószelvényének sorsával kapcsolatban fogalmazott meg kérdéseket.
Szijjártó Péter az MTI-nek azt mondta: a választójogi előírásoknak megfelelően a párt a jelöltek által a helyi választási bizottságoknak le nem adott ajánlószelvényeket a törvényes határidőig megsemmisíti.
A Fidesz kedden jelentette be, hogy jelöltjei összegyűjtötték a célként kitűzött kétmillió ajánlószelvényt.
Herényi Károly az alábbi kérdéseket tette fel közleményében: "A Fidesz egyetért-e az MDF álláspontjával, miszerint az ajánlószelvény nem egy párt tulajdona, hanem a választópolgáré, így a pártoknak adott szelvények mindegyikét le kell adni a választási bizottságoknak? Amennyiben a Fidesz ezzel az elvvel nem ért egyet, szeretnénk megtudni, minek alapján válogatják ki, kiét nem adják le a választási bizottságnak? Hogyan értesíti a Fidesz azokat a polgárokat - akiknek az ajánlószelvényét nem adták le - arról, hogy választói akaratukat nem közvetítik a választási bizottság felé, valamint felesleges időt és energiát pazaroltak saját szelvényük kitöltésével és a Fideszhez történő eljuttatásával?"