rss      tw      fb
Keres

Március 15. - Forgalomkorlátozások már mától a fővárosban

MTI 2010. március 13., szombat 4:37

A március 15-i állami ünnepség, megemlékezések és rendezvények miatt már mától forgalomkorlátozásokat léptet életbe a fővárosban a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Ma reggeltől nem állhatnak meg az autósok a Belvárosban a Városház utca egy szakaszán, a Kammermayer Károly téren, és a Gerlóczy utca egy szakaszán. Vasárnaptól hétfő estig lezárásokra is kell számítani.

Vasárnap estétől hétfő kora délutánig tilos lesz megállni a Nemzeti Múzeum környékén, vasárnap estétől hétfő estig a Belváros több pontján, így a Kossuth téren és környékbeli utcákban. Ugyancsak nem lehet majd megállni már vasárnap estétől hétfő késő estig a Lánchíd két hídfőjénél.

Szintén vasárnap estétől nem lehet majd megállni a Madách téren és a Bajcsy-Zsilinszky úton, ez utóbbit hétfőn le is zárják. Ugyancsak lezárnak hétfőn több útszakaszt a VIII. kerületben a Nemzeti Múzeum körül és a hétfő délelőtti órákban a Belvárosban az állami ünnepségekhez közeli utcákat.

Lezárják hétfőn a Lánchidat és a Roosevelt teret is.

A Fővárosi Önkormányzat központi rendezvényének környékén, a Petőfi térhez közeli utcákban, az Erzsébet híd alatti parkolóban és a pesti rakparton már vasárnap estétől tilos lesz megállni, hétfőn pedig több útszakaszt le is zárnak a környéken.

Vasárnap déltől Budán is forgalomkorlátozásokat léptetnek életbe, hétfő késő estig tilos lesz megállni az I. kerületben az Attila úton az Alagút utca és a Szarvas tér között, a Dózsa György téren, a Váralja utca, a Krisztina körút és a Palota út egy-egy szakaszán. Itt vasárnap estétől hétfő estig lezárásokra is kell számítani.