rss      tw      fb
Keres

Goebbels és Finkelstein élAhogy a kampányaktivitásuk során a demokratikus ellenzék jelöltjét egy cefregőztől beszívott mérges darázs és egy piaci légy legjobb tulajdonságait keverő harci dühvel zaklatták, az szerintem az ádáz és sunyi, simlis politikai arcátlanság Guinness-rekordja lehetne, ha jegyeznének ilyet.


S egy újabb hiperaktív húzás: bedobják az újabb mobiltelefonos „filmalkotást”, a Fidesz szavazatvásárlásáról.


A nézők, s persze a nevükben Kálmán Olga csak kapkodja a levegőt, de legalább a végén megszólal a józan ész nevében: a fölvétel láthatólag nagyjából szemmagasságban tartott géppel (mobil) készült, kevesebb mint 10 méteres távolságra a szereplőktől, nem vették volna észre, hogy filmezik őket? Érdekes módon erre a világos alapkérdésre (ellenvetésre) az artikulátlan be- és visszaszólások során senki nem figyelmezett.


Az újabb fejlemény aztán mindezt szinte übereli: a Blikk, harcias kormánypárti ágensként, közli, hogy a diszkreditáló felvételt a szocik készítették.


Na, persze!


A bírósági papír arról, hogy csaltak, harcias dührohamokat vált ki, de a szerencsétlen és szánalmas magyarázkodást a hülye is kikacagja. Hiszen a bíróság szabálytalannak ítélte a választást (ezt hívják csalásnak), ezért megismételtette. Egy közismertté vált felvételen (amelynek alapján döntést hoztak) kétségtelenül Fidesz (közeli) aktivisták ténykednek.


Így minden kitaláció arról, hogy állt-e a szavazókör előtt a város régebbi szoci polgármestere vagy sem, növelte-e egyébként a demokratikus oldal a támogatottságát az utóbbi érvényes választáshoz képest, vagy sem – mindez szánalmas, mentegetőző és persze szokás szerint agresszív fantazmagória.


Úgy is mondhatnám, tudtuk vártuk az igazi fideszes (ReCsöP-ös) ellenhúzást, ami nem ilyen szánalmasan, nyögvenyelősen erőtlen. Meg is született a választás utánra időzített, immár Fideszhez s Finkelsteinhez méltó válasz: a szocik megvádolása.


A szocik ott hibáztak, hogy az előkerült rejtélyes „bizonyítékot” nem a Fidesz elleni igazi, szofisztikáltabb gyanú igazolására használták, hogy ugyanis egyedül a ReCsöp érdeke bizonyítékot kreálni, s az ő kezükbe adni, hadd járassák le magukat ők.


Mellesleg barátaim, nem politikus, de emberismerő jótét lelkek szerint már az agyament „bizonyíték” bemutatásakor gyanús volt, hogy ismét társadalmunk élcsapata simliskedik.


Amikor szóba kerül a Fidesz-propagandista Finkelstein, mindig Goebbels jut eszembe, a kiváló Hamlet-parafrázist idézve (Rosenkrantz és Guildenstern halott)..


Csakhogy Goebbels és Finkelstein élnek. Anno nem egy csapatban fociztak volna, hiszen Finkelstein, a „liberális” szó világméretű lejáratója ugyan, de Goebbels tán mégse barátkozott volna vele: zsidó is, meleg is


Mostanra azonban összenőtt, ami összetartozik, a politikai marketing vonalán is: egy csapatba kerültek, a Fidesz (ReCsöP) csapatába.


Elmerenghetünk, hogy az ilyen alak, ha valódi véleménye van, még véletlenül sem a demokrata oldalra áll, ahogy Finkelstein is a diktatúrák szerelmese( Krémer Ferenc).