rss      tw      fb
Keres

CigányöntudatA Fidesz politikusai úgy kereskednek a cigányokkal, mint hajdan a rabszolgakereskedők. Ahogyan a 18. században az afrikai törzsfők, a mai magyar romavezetők is üveggyöngyökért adják el a saját embereiket. Két köbméter tűzifáért, egy kis krumpliért és némi készpénzért, azaz a pillanatnyi életben maradásért, eladják a maguk és gyermekeik jövőjét. Pontosabban belegyeznek abba, hogy továbbra is nyomorban éljenek. A Fideszre szavaznak, hogy a gyermekeiket elkülönítsék az iskolákban, hogy a vállalkozók ezentúl se vegyék fel a cigány jelentkezőket, hogy büntetlenül genetikai szemétnek nevezhesse őket bármely (szélső)jobboldali bunkó. Amikor a Fidesz arról beszél, hogy a cigányságban lehetőséget lát, akkor – mint most már egyértelművé lett – arra gondol, hogy a kiszolgáltatott, megfélemlített, a helyi Fidesz-vezérek jóindulatától függő romákat politikai céljai érdekében bármikor fel- és kihasználhatja.


A rendszerváltás után létrejött hivatalos romaszervezetek a romák rabszolgaságának előidézői és haszonélvezői, vezetőiknek még harminc ezüst sem kell, sokkal kevesebbért is eladják a népüket. A cigány vállalkozók meg vajdát játszanak, és összevesznek azon, ki legyen a sohasem létezett országos vajda, vagy mi. Amennyiben volt vajda, az nem a cigányokat, hanem a rajtuk uralkodók hatalmat szolgálta. Nagyon úgy tűnik, hogy a politizáló (ha ezt annak tekinthetjük) és a vállalkozó cigányok nagyobbik része azt hiszi, ha meggazdagodik, ha a hatalom uraihoz dörgölődzik, akkor többé nem fogják cigánynak tekinteni. Megalázkodásuk azonban nyilvánvaló bizonyítéka annak, hogy csak szolgáknak valók, semmi másnak, és a „magyar” urak így is tekintenek rájuk. A romák szolgasága és nyomora azonban mindannyiunkat kiszolgáltatottá és nyomorulttá tesz, bármikor egymás ellen fordíthatnak minket lelkiismeretlen politikusok, és belőlük aztán tényleg rengeteg van ebben az országban.A hvg.hu által közzétett videó részlete

Itt az ideje, hogy a romák megszabaduljanak a szolgatudattól, és ne csak abban reménykedjenek, hogy valaki lesz olyan kegyes és megengedi nekik, hogy fűtsenek télen (lásd a megvesztegetésként ígért tűzifát), hogy egy politikai bűncselekmény elkövetéséért néhány fillért ígér majd nekik. Senki sem – a Fidesz végképp nem – fogja megadni nekik magától, ami minden magyarnak, így nekik is jár, ha nem követelik, ha nem tekintik magukat ugyanolyan polgárnak, mint bárki más. De sohasem fognak öntudatra ébredni, ha nem kergetik el a velük kereskedő cigányvezetőket és politikusokat. Mindaddig, amíg alázatosan könyörögnek az életben maradásért, meg fogják vetni őket. El kell hinniük, az élet nekik is éppúgy jár, mint mindenkinek. El kell hinniük, hogy nem alázhatják meg magukat, és őket sem alázhatja meg senki. És aki megpróbálja, az járjon rosszul, ahogy minden bűnözőnek úgy kell járnia, bárhonnan érkezik is.


A cigányok öntudatra ébredése a magyarországi demokrácia feltétele, nélküle soha nem lesz stabil, önfenntartó demokráciánk, soha nem lesz prosperáló gazdaságunk és soha sem lesz társadalmi béke.
Krémer Ferenc