rss      tw      fb
Keres

Baloldal? Nem!Felállt egymással szemben a két hadsereg – azért mondom így, hogy kedvére tegyek Orbán Viktornak, aki imádja a háborút, de nem tudja még, hogy milyen totális vereséget szenvedi, és azért is, mert nemsokára úgysem lesz senki, aki kedveskedjen neki.


Az egyik oldalon sorakoznak a „keresztény”, „nemzeti”, „imádkozó” és „dolgozó” jobboldal megfizetett és megvesztegetett hadai. (Az idézőjelek indokoltak, mert a hit és a nemzet – nem megsértve a buddhistákat – imamalomszerű emlegetésétől senki sem lesz valóban hívő és senki sem követi valóban a nemzet érdekeit.) Mondom, jobboldal, és nem konzervatív! Magyarországon ez a kettő ugyanis élesen elkülönül egymástól! Az európai konzervativizmus, bármit gondoljunk is az egyes állásfoglalásairól és intézkedéseiről, mindig is a demokrácián belül politizált és így tesz ma is. Az orbánista Fidesznek még mindig az adja a legitimitást a demokratikus világban, hogy a néppártiak elhiszik, hogy konzervatívok, pedig dehogy azok!


A másik oldalon, a saját meghatározása és a média szóhasználata szerint, a „baloldal” seregei állnak. Az önmeghatározás döntő fontosságú, és véleményem szerint katasztrofális hiba baloldalként definiálni az Orbán-ellenes koalíciót! Meglehet, hogy az MSZP túlsúlyából következik ez a megnevezés, de miféle kommunikációs szakemberek dolgoznak a demokratikus ellenzéknek és miféle újságírók pártolják az újabb demokratikus rendszerváltást? Azonnal fel kellett volna ismerniük, hogy micsoda lehetőséget adtak a Fidesz ostoba és sémákban gondolkodó kommunikátorainak, legyenek ők amerikaiak vagy magyarok – mindegy, ugyanolyan silányak. A Fidesz szóvivők minden megszólalásukba vagy százszor is beleszövik a „bukott baloldal” jelzős szerkezetet, amivel lehet, hogy nem is hatástalanul negatív konnotációkat rendelnek az önkényuralom-ellenességhez. Ügyes, de nem eléggé okos megoldás! A Fidesz-kommunikáció, a silánysága ellenére, azért lehetett eleddig olyan eredményes, mert a másik oldal még silányabb volt, de ideje lesöpörni a terepről a Habony-Finkelstein-féle gonoszságból táplálkozó bunkóságot. Az öregeket rugdosó Habony és a diktatúrákba szerelmes Finkelstein nem lehet valódi ellenfél, amennyiben nem vagyunk betojva tőlük.


Nem tudom, hogy figyelnek-e rám egyáltalán azok, akiknek kötelessége a győzelem optimális feltételeit kialakítani, ha igen, akkor ne nevezzék többé „baloldalinak” az Orbán-ellenes koalíciót! Nevezzék egyszerűen és egyértelműen demokratikusnak! Próbáljuk ki, vajon miféle választ képesek adni a beszűkült gondolkodású diktatúra-hívők! Bármi lesz is a válasz, azonnal reagálni kell rá, hogy ne maradjon számukra semmi terep.