rss      tw      fb
Keres

Több mint kétezer adag ételt osztottak szét Budapesten


MTI 2013. július 11., csütörtök 19:31

Több mint kétezer adag ételt osztott szét csütörtökön este Budapesten Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke és Mága Zoltán hegedűművész önkéntesek segítségével a karitatív szervezet Batthyány téri főépületénél, ahol a fél 6-os kapunyitásig mintegy százötvenen gyűltek össze.

A nagycsaládosok, a nyugdíjasok és más rászorulók összesen kilenc fogásból álló menüt kóstolhattak meg: a kínálatban szerepelt például babgulyás, marhapörkölt, sült csirkecomb, zöldborsófőzelék, desszertként pedig vargabéles. Az étel elfogyasztásához az épület külső udvarán sörpadokat és asztalokat helyeztek el.

A kapunyitáskor a rászorulókat Kozma Imre, a szeretetszolgálat elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője köszöntötte.

A csütörtöki ételosztással a Duna rekordáradása miatt meghirdetett jótékonysági akciósorozatát zárja Mága Zoltán.

A hegedűművész művésztársaival, támogatóival és Kozma Imrével együtt eddig több mint 10 millió forint értékben segítette a Duna áradása során bajba került családokat, településeket, és a védekezésben dolgozó önkénteseket, hivatásosokat. Több településen jártak közösen, többek között Budapest több pontján, Esztergomban és Kisorosziban is. Ruhát, cipőt, élelmiszert, tisztítószereket, játékokat vittek az embereknek, több alkalommal osztottak közösen élelmet. Emellett Mága Zoltán és művésztársai a június 8-i Nemzetközi Savaria Táncfesztiválon adott teltházas koncert teljes tiszteletdíját felajánlották az árvízkárosultak megsegítésére és ezt az összeget a Nemzeti Összefogás bankszámlájára utalták át - tájékoztatta az MTI-t a szeretetszolgálat.

"Meghökkentő, hogy a szegény emberek úgy élnek, hogy nekik alkalmak vannak, holott az embereknek minden nap enniük kell az életben maradásért" - mondta az MTI-nek Kozma Imre, a szeretetszolgálat elnöke, arra utalva, hogy sokan firtatták, milyen alkalomból van a csütörtök esti "ünnepi lakoma".

Az akcióval azt szeretnénk kifejezni, hogy figyelnünk kell a szegényekre. Az életet szolgáljuk egymásban, akkor is, ha beszélgetünk, akkor is, ha az életet adó táplálékot adjuk - mondta. Az evésnek a mindennapok világához kell tartoznia, azok körében is, akik szegénységükben sokszor sorrendiséget állítanak fel - tette hozzá.

Kozma Imre a Mága Zoltánnal közös segélyakciós együttműködés fontos állomásának nevezte a csütörtöki ételosztást, hozzátéve, hogy "a mi hitvallásunk ez, mert nincsenek kisebbségek, csak emberek vannak".