rss      tw      fb
Keres

Iszapömlés - Vegyipari szakszervezet: elég volt a riogatásból Ajkán!

MTI 2010. október 5., kedd 17:17

Elég volt a riogatásból és a vegyipari ágazat elleni hergelésből az ajkai iszapömlés ügyében Székely Tamás, a vegyipari szakszervezet (VDSZ) elnöke szerint.

"A dilettáns vélemények és elhamarkodott intézkedések felbecsülhetetlen kárt okoznak a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. (MAL)-nek, de elsősorban a dolgozóknak" - áll az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

A közleményben a szakszervezeti vezető a politikusoknak és a „kívülről” beavatkozó dilettánsoknak címezte a felszólítást.

A vegyipari szakszervezet (VDSZ) elnöke szerint meggondolatlan sajtónyilatkozatok miatt veszélybe kerülhet a termelés, s ezzel tízezer ember megélhetése is.

Székely szerint is egyértelmű, hogy katasztrófa történt, de ha "a politikusok és újsütetű szakértők túlbuzgósága" miatt esetleg felfüggesztik a MAL Zrt. működését, akkor az alumínium-, a timföldgyártásban és a bauxitbányászatban is felbecsülhetetlen kárt tesznek.

A helyzeten semmit nem változtat a termelés esetleges leállítása, nem kell újabb katasztrófától tartani, hanem bízni kell az ágazat szakembereiben - állítja Székely.

Tájékoztatása szerint sok panasz érkezett hozzá, az emberek féltik a munkahelyüket, s nem értik a sajtóban folyó hadjáratot a vegyipar ellen. Székely szerint most elsősorban összefogásra és nem sajtóhadjáratra van szükség.