rss      tw      fb
Keres

Érdekegyeztetés

Négy hónap után a kormány valahára összehívta az Országos Érdekegyeztető Tanácsot. Heuréka, végre rátalált azokra, akikkel nemzetileg együtt kéne működnie! Kálmán Olga azonnal meg is hívta az Egyenes beszéd című műsorába a munkaadói és a munkavállalói oldal képviselőit. Élvezet volt hallgatni a beszámolójukat arról, miként hunyászkodtak meg a kormányzat előtt! Az érvelés is csodás volt: meg kell bocsátani, hogy a kormány eddig nem állt szóba a gazdaság szereplőivel, hisz olyan elfoglalt volt. Hát még az a naiv hit milyen megható volt, hogy most aztán közösen haladhatnak tovább a nemzeti devolúció útján. (Kéretik a t-t és a j-t külön ejteni, úgy hiteles!)

Engedjék hát meg nekem, hogy elsőként nekik adományozzam oda a Schmitt Pál által alapított „Pro Molli Spina” érdemérmet, persze csak virtuálisan, hiszen másként nincsen se jogom, se lehetőségem rá (persze nem is szeretném, ha lenne). Hogy őszinte legyek a munkaadók sokkal inkább kiérdemelni látszanak e nagyszerű díjat, de jó úton haladnak a munkavállalók képviselői is, megérdemlik hát az előzetes bizalmat.

Mégis lenne egy kérdésem az Urakhoz és a műsorban éppen jelen nem lévő Hölgyekhez: biztosak benne, hogy valamennyiüknek megtérül majd ez a magatartás? Engedjék meg, hogy kételkedjek. A kételkedés pedig, mint Descartes-tól tudjuk, a gondolkodás előfeltétele. Talán próbálják ki Hölgyeim és Uraim! Hátha a profit és a munkabér is több lesz…

(Krémer Ferenc)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!