rss      tw      fb
Keres

Jó pap holtig tanul

Az ember nem tudja, hogy sírjon-e vagy nevessen, amikor egyes magyar politológusok elemzéseiről olvas a médiában. A legutolsó, amin megakadt a szemem az a Policy Solutions nevű társaság felmérése volt a budapesti választásokról. Arra akartak választ találni, ha hiszi a nyájas olvasó, ha nem, hogy melyik pártnak jön jól, ha bizonyos kerületekben nem indul a Jobbik, illetve az LMP. Lehet találgatni, kérem. Ehhez persze óriási szürkeállományra van szükség, úgyhogy készüljenek fel jól a feladatra!

Ez a társaság politikai elemzéssel foglalkozó intézet. Már azt sem értem pontosan, miért kell ezeknek az elemző intézeteknek angol nevet keresni. Azt gondolják, hogy azzal jobbak vagy hitelesebbek lesznek? Vagy talán, hogy külföldön nagyobb lesz a renoméjuk? Nem hiszem.

De nem tartom az olvasókat további bizonytalanságban. Képzeljék el, ha bizonyos kerületekben a Jobbik nem indul, az jó a Fidesznek, míg ha az LMP nem indul, az jó az MSZP-nek. Az ám!

A felmérésből még azt is megtudtam, hogy a Jobbik szavazói még mindig igen nagy számban voksolnának, míg az LMP-sekéi kevésbé. Hogy mi mindent tanul az ember!

(Balogh S. Éva)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!