rss      tw      fb
Keres

Három gyöngyszem

Nézem az egyik tv-híradót, s mintegy 10, de lehet, hogy csak 5 perc leforgása alatt a következő gyöngyszemeket tálalják elém:

1.
A kormány programot dolgozott ki az energiatakarékos izzók bevezetésére. A jobb-populista párt reakciója: az energiatakarékos izzók helyett inkább a lakások szigetelésével kellene foglalkozni.
A rosszul szigetelt lakásokból ugyanis kiszökik a fény, s így a szerencsétlen „panelprolik” nem tudnak megvilágosodni, kire is kell szavazniuk.

2.
A kormány bejelenti, hogy bevezették a vonat- és az autóbuszjáratokon az ingyenes regisztrációs jegyet, a forgalom ellenőrzése céljából. A jobb-populista párt reakciója: a regisztrációs jegy csak a nyugdíjasok szívatása, s kormányra kerülve ők meg fogják szüntetni.
Ők ugyanis csak a nyugdíjak reálértékének befagyasztásával (eufemisztikusan: megőrzésével) fogják szívatni a nyugdíjasokat, regisztrációs jeggyel nem.

3.
Egy szocialista szakpolitikus kijelenti, hogy jó intézkedés volt annak idején a vizitdíj bevezetése. A jobb-populista párt reakciója: ez nyilvánvalóan azt jelenti, hogy egy esetleges szocialista kormány a vizitdíjat újból be akarná vezetni, ami fölháborító, és tiltakozni kell ellene.
Ahelyett, hogy örülnének: szervezhetnének még egy jó kis népszavazást.

(Lendvai L. Ferenc)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!