rss      tw      fb
Keres

Beszédem az Európai Parlamentben


(Orbán Viktornak az Európai Parlamentben elhangzott beszéde alapján. Dőlt betűvel a változtatások.)

És most azért jöttem ide, hogy elmondjam, ezekből a tapasztalatokból okulva mi magyarok nem akarunk olyan Magyarországot, ahol a sikeres embereket büntetik ahelyett, hogy elismernék őket. Nem akarunk olyan Magyarországot, ahol a kétharmados többségben kifejeződő egységet hazudják. Nem akarunk olyan Magyarországot, ahol gyámság alá helyezik az egész társadalmat, korlátozzák a szabadságot és nem kiteljesítik. Nem akarunk olyan Magyarországot, ahol a nagyobb visszaél az erejével, és a többség visszaél a hatalmával. Nem akarunk olyan Magyarországot, ahol kettős mércét használnak, ahol csak a kisebbnek kell tisztelnie a nagyobbat. 

Ez a kormány mélyen igazságtalan Magyarországgal és Magyarország népével szemben. Nyíltan kettős mércét alkalmaz, nem ismeri el, lebecsüli és leminősíti azt a hatalmas munkát, amellyel a magyarok megpróbálták túlélni az elmúlt három évet. Pedig a magyarok nagy erőfeszítéseket tettek és keményen dolgoztak, hogy kijussunk abból a csődből, ahová a kétharmad juttatta őket.

Mi olyan nép vagyunk, amely nem akar más országok adófizetőinek a pénzén élni, bár minden létező beruházását három éve uniós pénzből fedezi, és a magyar miniszterelnök roppant büszke volt rá, hogy az uniós költségvetés tárgyalásakor még egy kis pénzt sikerült kisajtolnia más országok adófizetőinek a pénzéből.

A magyar kormány komoly veszélyt jelent Európára nézve. A magyar kormány sérti az alapító szerződéseket, az uniós szerződések által nem ismert egyedi intézményt akar felállítani, amely ellenőrzés és gyámság alá vonná az egész magyar társadalmat. Figyelmen kívül hagyja az EP hatásköreit, az EU intézményei közötti feladatmegosztást, valamint a tagállamok és az unió közötti jogi egyensúlyokat. Az alapító szerződéssel szemben önkényesen állapít meg kötelező kritériumokat, vezet be új eljárásokat és kreál új intézményeket. Veszélyes irány ez.

Én átéltem Közép-Európa sorsát. Tudom, milyen veszélyes, ha nem lehetünk a magunk urai, mert valahol a fejünk fölött döntenek az életünkről. Átéltem, milyen másodrendű állampolgárnak lenni. Átéltem, milyen az, amikor odafenn kettős mércével mérnek. Évtizedekig elszenvedtük, hogy a hatalmasok visszaélnek a hatalmukkal. Igen, mi közép-európaiak jól ismerjük, milyen az, amikor nem tisztelik az ember függetlenségét és szabadságát.

Ezért mi küzdeni fogunk mindenkivel, aki kettős mércét alkalmaz, aki visszaél a hatalmával, és aki másodrendű polgárokként akar bánni velünk. Mi küzdeni fogunk azok ellen, akik birodalmat akarnak csinálni a mi országunkból. Mi azok közé tartozunk, és sok milliónyian vagyunk ilyenek Magyarországon, akik nem az alávetettség Magyarországát, hanem a szabad emberek Magyarországát akarják. Éljen a szabad emberek Magyarországa.

Én sohasem fogadhatom el, hogy a magyar kormány a hazámat politikai gyámság alá akarja vonni. Magyarország szabad ország, ezért a magyar kormányt nem fogadjuk el.

(Mihancsik Zsófia)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!