rss      tw      fb
Keres

Árvíz - Ismét teljes vonalon jár a H5-ös hév

MTI 2013. június 14., péntek 12:16

Péntek dél óta ismét a teljes vonalán közlekedik a H5-ös hév, miután a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV szakemberei megvizsgálták a hév Batthyány tér és Margit híd közötti szakaszát - tájékoztatta közleményében Tarlós István főpolgármester az MTI-t.

A H5-ös hév Békásmegyerről és Szentendréről a Batthyány térig közlekedik az eredeti, szokásos menetrend szerint. A Batthyány térről az első szerelvény Békásmegyerre 12 óra 8 perckor, Szentendrére pedig 12 óra 18 perckor indult. Ezzel megszűnt a Szentlélek tér és a Batthyány tér között közlekedő H5-ös jelzésű hévpótló.

A Margit hídi hévmegállóban, a Békásmegyer felé haladó vonatok peronjának északi végén lévő, a felső rakpartra vezető lépcsőkijárat még nem lesz használható, a vonatok a peron déli, Margit hídhoz közelebbi végén lévő lépcsőn érhetők el.

A Margit hídi alagúti szakaszon és a felszíni szakasz egyes mélyebben fekvő részein még sebességkorlátozással fog közlekedni a hév a pálya állagának óvása érdekében.

Mostantól a hévállomás mellett ismét lehet kerékpározni a Margit híd budai hídfőjénél. A homokzsákok elszállítása után megnyitják a Margit híd alatti átjárót a kerékpárosnak.