rss      tw      fb
Keres

Árvíz – képekbenA Duna északi szakaszán néhol már visszatérhettek otthonukba az árvíz miatt kitelepített emberek, míg a Tolna megyei Bátán kedden kellett kiköltöztetni a helyieket. Az 1700 lakosú községben, ahol szerdán várható a dunai árhullám tetőzése 775 centiméteren, 90–100 lakóház van veszélyben. Már Paksnál is tetőzött a Duna, ettől északra folytatódott az apadás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat árvízi előrejelzése szerint záporok továbbra is lehetnek a Duna magyarországi szakaszán, de már csak kisebb valószínűséggel alakulhatnak ki zivatarok szerdán. Szerdára Békés és Csongrád megyére a várható felhőszakadás miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.
Budapesten enyhülnek a közlekedési korlátozások, de ezzel együtt több helyen rendkívüli forgalmi rend lép életbe. A közúti zárások nagyrészt érvényben maradnak, a Bem rakpart, a Batthyány tér térsége és az alsó rakpartok továbbra is le lesznek zárva. Szerda hajnaltól viszont ismét megnyitják az M2-es metró Batthyány téri állomását, és a teret újból elérik a környék buszjáratai. (További információk)


Egy fiú ül lakóházának ablakában a Tolna megyei Bátán – MTI/Koszticsák SzilárdA megáradt Duna Bajánál, a folyó éjszakai tetőzését tízméteres vízmagasságon várták – MTI/Ujvári SándorA gemenci erdő – Gemenc Zrt.Érsekcsanád, 2013. június 11. A Duna áradása miatt vízben álló Veránka-szigeti Erzsébet Szálloda Érsekcsanádon – MTI/Ujvári SándorAz árvíz sújtotta váci börtön: már megkezdték az iszap eltakarítását és a fertőtlenítést – A BVOP által június 11-én közreadott képLassú apadás Budapesten – az éjféli 871 centiméteres vízállás hét centiméteres csökkenéssel hajnali 4 órára 864-re apadt. A háttérben a Lánchíd és az Országház – MTI/Illyés Tibor

(mzs)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!