rss      tw      fb
Keres

Orbán a gáton 

Megindult a vizek árja Magyarország irányába. Beindult a nemzeti propagandagépezet is: megnyugtató nyilatkozatok és képek borítanak be minden elérhető, kormánybarát felületet. Van pénz és homokzsák – hallhatjuk és olvashatjuk –, munkára fogható ember: katona, polgárőr és civil önkéntes.


Forrás: Facebook

A vizuális üzenet még erősebb. A kormányfő kockás ingben és sportdzsekiben, ráncba gyűrt homloka fölé tartott kézzel feszülten kémleli az egyelőre még saját medrében hömpölygő Dunát. Előtte a jelentéstevő illetékesek, a háttérben a gondterhelt Pintér miniszter sms-ezik.

A 2002-es nagy németországi árvíz során a drezdai Zwingert körülvevő homokzsákok előtt láttuk fényképezkedni Schröder kancellárt kockás dzsekiben, hosszú gumicsizmában. Mindent megteszünk, mindenkit megvédünk – hangzott a magabiztos üzenet mély baritonján.

A saját hatalmát mindenesetre sikerült neki. Az őszi választások SPD-s sikerébe  belejátszott a kancellár árvízi helytállása. A médiaiskolákon azóta is tanítják a természeti csapásnak ezt a (kormány)hatékony felhasználását.

Ahogy elnézem a vízügyi előrejelzéseket, látjuk mi még nagyjainkat árvízi hajósként is, amint dereglyét csáklyázva mentik az elárasztott házak ablakából karjukat nyújtogató rémült hajadonokat és összetört öregasszonyokat.


 (Huszár Ágnes)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!