rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. május 24.Bolgár György kérdései 2013. május 24-ei
 műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy brüsszeli értesülések szerint az Európai Unió bizottsága kiengedi Magyarországot a túlzottdeficit-eljárás alól. Orbán lenyomta az uniót, vagy a költségvetési számok alapján csak ezt lehet tenni? Ám a harmadik, következő kérdés az: jó lesz-e az nekünk, ha az Orbán-kormány azt csinál, amit akar?

Közben ugyanakkor a német CSU, a Keresztényszociális Unió európai parlamenti frakcióvezetője bocsánatkérésre szólította föl a magyar kormányfőt Merkel asszonyhoz címzett megjegyzése miatt. Marcus Verber szerint csak ezek után, ha ezt nem teszi meg – a bocsánatkérést mármint –, kellene mérlegelni, hogy kizárják-e a Fideszt az Európai Néppártból? A Frankfurter Rundschau című német lap a Galamus.hu részletes ismertetése szerint pedig arról ír, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem bírja abbahagyni, alig múlik el hét, amelyen az európai média nélküle múlathatja az időt.

Következő témánk, hogy kereszttűzbe került Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott, miután buzizó előadása után nemcsak az ellenzéki média, hanem ma már a Magyar Nemzet Online is támadta, méghozzá az utóbbi egészen ordenáré módon. Azt jelentené ez, hogy Orbán elengedte Kerényi kezét?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás a Parlamentben vonta kétségbe az auschwitzi tragédiát, vagy legalábbis annak az auschwitzi emlékhelyen látható tényeit? Nem tudják visszatartani magukat, vagy tudatosan provokálnak?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a nézők hangos cigányozása miatt fújt le egy focimeccset egy játékvezető – először Magyarországon? Igaz, mindez egy Nógrád megyei másodosztályú mérkőzésen történt. Még így is bátor ember?

És végül beszéljük meg az összecsuklani látszó őszödi leleplezést! Érdekel ez még valakit, bármennyire zavaros is a történet?

 

Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!