rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. május 17.Bolgár György kérdései 2013. május 17-ei
 műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Merkel német kancellár szerint Magyarországot jó útra kell terelni, de az unión belül tartva. A kereszténydemokrata kormányfő egy fórumon a német szociáldemokraták kancellárjelöltjének kijelentésére válaszolt, amely szerint Magyarország kizárása az Európai Unióból nem alaptalan fölvetés. Te jó ég, már itt tartunk?!

Ezzel kapcsolatos, hogy Orbán Viktor reggeli rádióinterjújában válaszolt Merkel asszony szavaira, illetve arra, hogy kell-e lovasságot küldeni Magyarország ellen – ilyen kérdést kapott ugyanis a német kancellár. A miniszterelnök szerint a németek küldtek már lovasságot Magyarországra, tankok formájában jöttek – „ne küldjenek, az a kérésünk, nem volt jó ötlet, nem vált be!” Vajon a náci megszállásra utalni mennyire helyénvaló?

Mit szólnak ezzel összefüggésben ahhoz, hogy a Magyar Nemzet mai vezércikke teljes nyomdafestékes fegyverzettel nekimegy az Egyesült Államoknak? A szerző azt írja: „fejünkben, jegyzeteinkben bővítsük csak újabb és újabb bűneikkel lajstromukat, nyugi, van bőven mire büszkének lennünk, és bőven, ami miatt jobb, ha ők meghúzzák magukat”. Íme, a Magyar Nemzet hadüzenete Amerikának?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ugyancsak reggeli rádióinterjújában közölte: nem vonják vissza a trafikpályázatokat, amelyek szerinte nem voltak politikailag részrehajlóak. Mint mondta „szelíd ember vagyok, tehát nem fenyegetőzésképpen mondom, de ha mi egyszer politikai szempontokat akarnánk egy ilyen pályázati rendszerben érvényesíteni, ott egy, azaz egyetlen baloldali sem nyerne”. Megértették?

Mit gondolnak aztán arról, hogy az ombudsman az Alkotmánybírósághoz fordult, mert szerinte alkotmányellenes a nyugdíj elvétele a továbbdolgozó nyugdíjas korúaktól. És mi lesz a szépen elképzelt spórolási tervvel?

Végül beszéljük meg, hogy a kormány elfogadta a szociális temetés bevezetéséről szóló belügyminisztériumi javaslatot, amely azoknak a rászorultaknak járna, akik hajlandók közreműködni a temetésben, például a sír kiásásában vagy a koporsó betemetésében. Tényleg azt hiszi a kormány, hogy mennyire segítőkész?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!