rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. május 16.Bolgár György kérdései 2013. május 16-ai
 műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor a gazdaság minimális negyedévi növekedése után máris az aratás évének nevezte 2013-at. Mi lesz itt jövőre? Aratás után Kánaán?

Beszéljük meg aztán, hogy az Ipsos legújabb közvélemény kutatása szerint változatlan a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben. Az LMP és a Demokratikus Koalíció a parlamentbe se jutna be. Szegeden viszont egy helyi felmérés szerint győznének a szocialisták és Botka László polgármester.

Következő témánk, hogy Schmitt Pál szerint helyreállt a becsülete annak az eljárásnak a nyomán, amelyet a Semmelweis Egyetem indított doktori dolgozata ügyében. A volt köztársasági elnök szerint a határozat nem állapította meg az ő etikai vétségét, ellenben a testnevelési egyetem húsz évvel ezelőtti gyakorlatát és eljárását minősítette jogszabályba ütközőnek, illetve erkölcsileg kifogásolhatónak. Hogy micsoda? Aki más művét átmásolja azzal nincs semmi baj? Aki ezt nem veszi észre, az bűnös?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy állítólag Deutsch Tamás volt sportminiszter és jelenlegi fideszes európai parlamenti képviselő a legesélyesebb a médiatanács elnöki tisztjére az elhunyt Szalai Annamária helyett. Ez vicc vagy komoly?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy Alföldi Róbertet akarta felkérni Budapest kulturális vezetése az Új Színház átvételére, mert a Dörner György vezette színház látogatottsága jelentősen visszaesett. Botrány vagy a főváros szimplán belátta tévedését, amikor Dörner Györgynek ítélte egy vitatott pályázat után az Új Színházat?

És végül beszéljük meg, hogy egy prágai harcos versenyről kitiltottak egy neonáci tetoválásokat viselő magyar sportolót. A tiltakozások hatására először úgy döntöttek a szervezők, hogy a Hitler és Szálasi képeket, valamint halál a zsidóra feliratot magára tetováltató magyar cukrász pólóban léphet csak ringbe, de azután törölték a versenyből. Prága mégiscsak más?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!