rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. május 15.Bolgár György kérdései 2013. május 15-ei
 műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Magyarország jobban teljesít, mint a legtöbb európai ország, legalábbis az első negyedéves GDP-adatok növekedést mutatnak a múlt év utolsó negyedéhez képest. A korábbi nagyon rosszhoz viszonyítva javultunk egy kicsit, és ez elég volt a jónak látszó eredményhez, vagy az Orbán-kormány esetleg mégiscsak tud valamit?

Másik témánk, hogy egy fideszes képviselő Facebook-oldalán nyíltan merte bírálni a trafikpályázatok ügyét. Bencsik János volt energiaügyi államtitkár szerint az árrés jelentős megemelése a pályázatok beadása után alapvetően felülírta a fair play szabályait. Mindegy, a lemondott Bencsik és a lemondott Ángyán József úgysem számít?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy félmillió forintra büntette a médiatanács a Klubrádiót, amiért tavaly ősszel társadalmi célú hirdetésben tette közzé a Demokratikus Koalíció felhívását utcai rendezvényekre a választási regisztráció ellen. A hatóság szerint ez tiltott politikai reklámnak minősül. De vajon a Magyarország jobban teljesít című kormányzati kampány nem az?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a köztévéből rövid úton kirúgtak egy híradós műsorvezetőt és három kollégáját, mert az éjszakai hírműsorban felvételről elhangzott egy káromkodás. Ez tilos, a hírhamisítás viszont előléptetéssel jár?

És végül beszéljük meg, hogy a Népszabadság szerint tavaly ezer ember halt bele súlyos bélfertőzésbe a magyar kórházakban. A kórházi járványok robbanásszerűen nőttek? Vajon miért?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!