rss      tw      fb
Keres

Trafik - Fidesz: a Gyurcsány-Bajnai szövetségnek nincs erkölcsi alapja a számonkérésre

MTI 2013. május 13., hétfő 21:18

A Fidesz szóvivője szerint a "Gyurcsány-Bajnai szövetségnek semmilyen alapja, pláne erkölcsi alapja nincs arra, hogy bárkit számon kérjen".

Hoppál Péter ezt hétfőn arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke napközben tartott sajtótájékoztatóján bejelentette: nyolc napon belül írásbeli nyilatkozatot várnak a Fidesz és a KDNP parlamenti képviselőitől, illetve polgármestereitől arra, hogy nem vettek részt a trafikpályázatok előkészítésében és nem tettek javaslatot a nyertesek személyére.

A kormánypárt szóvivője szerint "az a maffiabaloldal, amely az alvilággal paktált le egy választás elcsalásáért, ne akarjon senkit számon kérni semmiért".

"Ugyanazok, akik tönkretettét, kifosztották Magyarországot és a magyar emberek ellen fordultak, ne akarjanak számon kérni senki semmiért" - hangsúlyozza Hoppál Péter, hozzátéve: a "Gyurcsány-Bajnai szövetségnek nyilatkoznia se kell arról, hogy felvállalta-e a bűnt, mert a tények és jegyzőkönyvek igazolják azt".

A fideszes politikus szerint a "baloldalon hazudtak és loptak, ezt maga Gyurcsány Ferenc mondogatja, és korruptak is voltak, ezt meg Bajnai Gordontól tudjuk".

"Mégis milyen alapon bírálnak ők alaptalanul bárkit is?" - teszi fel a kérdést Hoppál Péter, aki szerint a vasárnapi komlói "fölényes fideszes győzelem" is igazolja: az emberek már átlátnak a szitán, és nem hagyják, hogy a baloldal alaptalan rágalmakkal félrevezesse őket, különbséget tudnak tenni "a hazug lejárató kampány és az igazi bűn között".