rss      tw      fb
Keres

Ha én kormány lennék 42.




Ha én kormány lennék, hálaadó istentiszteletet rendelnék, amiért olyan ellenzékem van, mint az MSZP vagy az Együtt 2014. Még azon is elgondolkodnék, hogy mégis meghagyom a pártok állami támogatását, legyen minél több pénze az MSZP-nek, hiszen nekem kampányol.

Már régebben elkezdték, de ahogy közeledik a választás ideje, rákapcsoltak. Bajnai például nagyszerűen teljesített Gyurcsány-projektemben, megbízhatóan vitte a gyurcsányahibás vonalat. Sőt, ebben „Válogat, mint barát a hugyos szilvában” című saját találmányát is előadta. Megfizethetetlen az ilyen ellenoldalról jött segítség, ezért aztán csurgattam is neki egy kis OTP- és MOL-mézet. Ugyancsak jól teljesített a „Nebáncsdamagyart!” programban, amikor Brüsszelben megtámogatta az EU-s bírálatokat elutasító politikámat. Sok, tavaly októberben hirtelen föllelkesült hívét sikerült ezzel eltántorítania, és ez mind nekem hoz szavazatot. Vagy csak távolmaradást a szavazástól, de az egykutya.

A szétzilálás mestereként abban is nagy szolgálatot tett nekem, amikor kijelentette, hogy nem változtatna a kettős állampolgárságon és a külhoni magyarok szavazati jogán. Ezzel új életet lehelt már-már ingadozó híveimbe: rájöttek, hogy mégis csak tévedhetetlen vagyok, hiszen az ellenzék is nekem ad igazat. Kicsit sajnálom azokat a tévelygőket, akik szerint ne szavazzon az, aki nem a bőrén fogja érezni a választások eredményét, mert elárvultak. Rá kellett döbbenniük, hogy akármilyen sokan vannak, senki sem képviseli őket.

Ez utóbbi mutatványt drága jó Mesterházym is előadta, amikor Erdélyben bocsánatot kért az ottani magyaroktól. Köszönet érte. Nagy szolgálatot tett azzal is, hogy kijelentette:  „Az MSZP elnöksége politikai utasítást adott az EP-frakciónak, hogy tegyen meg mindent annak érdekében: semmilyen olyan intézkedés ne mehessen végbe, amely bármilyen szankciót jelent Magyarország számára.” Ha nem tudja is, ő a tündérmese jó tündére, akinek intésére dől hozzám a lé. Hiszen ma már jószerivel az egyetlen bevételi forrásom az EU-s pénzek közgépbeszerzéssel ellopott fele. Ha pártcsaládja tagjait is meg tudja győzni, akkor még sokáig húzhatom.

De a legnagyobb szolgálatot a minap tette, amikor Brüsszelben kijelentette: az MSZP nem szavazza meg a Tavares-féle tervezetet. Ha nem szavazza meg, ez azt jelenti, hogy velem ért egyet mindabban, amit ez a zöld komcsi bírál. Velem ért egyet abban, hogy ha az Európai Bíróság úgy ítél, hogy vissza kell fizetnem a rabolt pénzt, akkor különadót vethetek ki az egész népre. Abban is, hogy korlátozhatom a politikai hirdetéseket. Abban is, hogy hű emberem felesége ahhoz a bírósághoz helyezheti át az ügyeket, amelyik nekem tetszik. Abban is, hogy végső megoldásként a hajléktalanok ne lakhassanak sehol. Abban is, hogy még a  különnemű párok közül is csak azok lehessenek teljes jogú állampolgárok, akik vállalják a házasság szentségét. Abban is, hogy korlátozhatom az alkotmánybíróság jogkörét, és végképp eltörölhetem múltját. Sőt, még abban is, hogy minden vitát elkerülendő, a legaljasabb ötleteimet is az alaptörvénynek nevezett orbánikumban kényszeríthetem rá az országra. Nincsenek illúzióim önmagamat illetően. Pontosan tudom, mit miért teszek. Isten áldja az ellenzékemet!

(Andor Mihály)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!