rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. május 6.Bolgár György kérdései 2013. május 6-ai
 műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy zéró toleranciát hirdetett Orbán Viktor az antiszemitizmus ellen, de a Zsidó Világkongresszus, miközben ezt üdvözölte, hiányolta a konkrétumokat és azt, hogy a Jobbikot nem is említette. Csak szó, szó, szó? Vagy tett, tett, tett is lesz belőle?

Ezzel kapcsolatban mit szólnak ahhoz, hogy a megnyitóra szintén meghívott Gyurcsány Ferenc nem várta meg Orbán beszédét, hanem kivonult. Amit utólag így indokolt: „Ő nem antiszemita, állítja, de használja az antiszemitákat és az antiszemitizmust, mondom én, hogy építse a hatalmát. Így aztán nem jobb náluk. Az ilyeneket meg nem hallgatom meg magyarázkodni egy zsidó közösség előtt, mert tudom, hogy hazudik.” Jól gondolja Gyurcsány és jól tette?

Beszéljük meg ezenkívül azt, hogy Kövér László az országgyűlés elnöke nem engedte szóhoz jutni a parlamentben Szanyi Tibort, mert szerinte a szocialista képviselő interpellációjának hangneme sertő. Vajon kit sértett volna Szanyi, aki felemelt egy táblát mutyifilter felirattal. Csak nem a trafikpályázat győzteseit vagy lebonyolítóit, vagy kitervelőit?

Mi a véleményük aztán arról, hogy a tavaly október 23-ai Milla tüntetésen felszólaló egykori magyar nemzetes újságíró, Balavány György mai cikkében szakít Bajnaival. Ne legyen úgy mint régen volt, írja. Úgy lenne, ha Bajnai győzne?

És végül beszéljük meg, hogy a portugál tulajdonosok fenyegetésnek értelmezik Orbán Viktor minapi megjegyzését, amit Tarlós István főpolgármester társaságában tett, hogy tudniillik ő visszaszerezné a portugál tulajdonban lévő balettintézet Andrássy úti palotáját, és majd csinál róla egy törvényt. Nem kell minden miniszterelnöki szót túl komolyan venni?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!