rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. május 3.Bolgár György kérdései 2013. május 3-ai
 műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy egyelőre úgy látszik, nem engedi ki Magyarországot a túlzottdeficit-eljárásból az Európai Bizottság, mert tavaszi országjelentése szerint az idén nem teljesül az Orbán-kormány terve, és nem csökken három százalék alá a költségvetési hiány. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint megint a kettős mérce érvényesül, Orbán Viktor szerint pedig igazságtalan Európában élünk. Vagy lehet, hogy egyszerűen már nem hisznek Orbánnak Brüsszelben?

Másik témánk, hogy a miniszterelnök mai rádióinterjújában közölte: nem engedhető meg, hogy elveszítsék megélhetésüket azok, akik eddig főállásban trafikot működtettek, de nem nyertek a pályázaton. Ha viszont nem engedhető meg, akkor mi lesz, Orbán Viktor személyesen beavatkozik, netán új pályázatot írnak ki a botrány miatt?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a kormányfő a Zsidó Világkongresszus budapesti ülésének előestéjén egy izraeli napilapnak adott interjújában kijelentette: nekünk tilos a zsidókra mint veszélyre tekintenünk, inkább tekintsünk rájuk mint Isten ajándékára. Isten a magyar nemzetet nagyon színesnek alkotta meg, melynek részei a zsidók is, mondta Orbán Viktor. Ez a beszéd?

Ugyancsak ebben az interjúban a miniszterelnök kizárta annak a lehetőségét, hogy pártja együttműködjék a Jobbikkal a következő választások után.

Nocsak! És végül beszéljük meg, hogy mégis tüntethet a Jobbik a Zsidó Világkongresszus ellen, mert a bíróság hatályon kívül helyezte a rendőrség tiltó döntését, amelyet Orbán Viktor utasítására hozott. Jogállamot csak jogállami eszközökkel?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!