rss      tw      fb
Keres

Hegedűs a ház előtt


Budapesten tartja május elején a Zsidó Világkongresszus háromnapos közgyűlését. A külföldi média megkülönböztetett figyelmet szentel a mintegy 500 küldött részvételével megrendezett közgyűlésnek.

Nyilván ez inspirálta ifj. Hegedűs Lóránt református lelkészt, volt MIÉP-es alelnököt és országgyűlési képviselőt, hogy egy „antibolsevista és anticionista népgyűlést” hívjon össze saját Szabadság téri temploma elé. Bejelentette, hogy a Zsidó Világkongresszus közgyűlésének első napján, május 4-én megtartandó rendezvényen követelni fogják a közgyűlés résztvevőitől, hogy ítéljék el „az 1919-es és 1945 utáni judeobolsevik keresztyén- és magyarellenes terrort, s annak zsidó vezetőit”.

A Magyarországi Református Egyház (MRE) ez alkalommal nem a szokásos képmutató-halogató taktikáját alkalmazta ifj. Hegedűs lelkipásztor akciózása ügyében.

Az MRE esperes-gondnoki értekezlete lényegében megtiltotta ifj. Hegedűsnek a „népgyűlés” megszervezését. Hegedűs Lórántné jobbikos képviselőnő ekkor, hűséges hitveshez méltóan, a saját kezébe vette férje kezdeményezésének folytatását. A május 4-én délelőtt tízre tervezett rendezvény helyszíneként a Szabadság és a Kossuth tér közti Vértanúk terét jelölte meg, itt kívánnak megemlékezni a „cionizmus és a bolsevizmus áldozatairól”. A bejelentés szerint beszédet mond Vona Gábor, Gyöngyösi Márton, sőt Morvai Krisztina is.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke bejelentette részvételét  a Zsidó Világkongresszus budapesti közgyűlésén, beszédet is mond majd május 5-én. A Budapesti Rendőrkapitányság, nyilván ennek a ténynek a hatására, hétfőn, április 29-én a helyszínt és a célt „provokatív”-nak minősítve megtiltotta Hegedűsné rendezvényének megtartását.

Lázár János ezzel indokolta a rendőrségi döntést: így akarják elkerülni, hogy a résztvevők „emberi méltósága sérüljön”. Ne érje szó a ház elejét. Patyomkin-ország Patyomkin-rendőrei mindent megtesznek a látszat látszatának megőrzéséért. Nyilván ugyanazok, akik unottan félrenéznek, ha egy kupameccs hevében néhány forró vérű fiatal Sieg Heil kiáltással bever néhány kampósnak ítélt orrot.

(Hegedűs Lórántné egyébként a döntés ellen az illetékes bírósághoz fordult, és azonnali hatályú felülvizsgálatot követelt.)

(Huszár Ágnes)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!