rss      tw      fb
Keres

Magyarország jobban teljesít!Lassan mindenki megkapja a Fidesz legújabb napiparancsát, azt a kis füzetet, amelyben Orbán Viktor arra utasítja az ő népét, hogy higgyen benne, az ő országa jobban, sőt, a legjobban teljesít. Az aktuális hitet hat dogmának kellene alátámasztani. Valamennyi állítás hamis, épp ezért nevezem dogmának őket, mert nem gondolkodni kell rajtuk, hanem hinni bennük. A demokratikus ellenzéket sohasem fogja kormányra juttatni a védekezés, minél hamarabb támadnia kell. A Fidesz egész rendszerét, intézkedéseit és mindenekelőtt a gondolkodás- és közlésmódját kell darabokra szednie és nevetségessé tennie.

A napi propagandaparancs bevezetőjében azt olvashatjuk, hogy a brosúrában felsorolt hat intézkedés eredményeként teljesít jobban az országunk. Lássuk hát, miként!

1. Csak Magyarországon csökkent 10 százalékkal a rezsi.

Jelentése: sehol az Európai Unióban nincs még egy kormány, amely ennyire voluntarista lenne és rövid távú, pillanatnyi politikai haszonért hajlandó lenne tönkretenni az áram- és gázszolgáltató rendszereket. Ráadásul ezt még folytatni is akarja, nehogy épségben maradjon egyetlen vállalkozás is, amelyik energiával és vízzel stb. látja el a háztartásokat.

Büszkének kell lennünk rá, hogy miként hajdan a tervhivatal, most a (nem a Mátyás király, hanem a Magyar Róbert-féle) Fekete Sereggel barátkozó Orbán Viktor és idős embereket verő tanácsadója mondja meg, mi mennyibe kerül. Legyünk büszkék rá, hogy olyan vezérünk van, aki ismeri még a gondolatainkat és a vágyainkat is! (Erre való Kubatov listája és a TEK-nek adott korlátlan lehallgatási-megfigyelési jogosítvány.)

2. Ez a kormány nagyobb mértékben emelte a minimálbért, mint az előző két kormány együttvéve.

Jelentése: minden minimálbéren fizetett munkavállaló legyen hálás Orbán Viktornak és a Fidesznek, mert sokkal kevesebből kell megélnie most, mint három éve.

Az emelés összege pontosan 24 500 Ft, ahogy a lap alján olvasható szövegből megtudjuk. Ami annyit tesz, hogy 73 500 Ft volt a kiinduló összeg. Természetesen mindenkit az érdekel, hogy mennyit kap kézhez a fizetéséből. 2008-ban ezen az összegen 1,5 százalékos adó volt, azaz 72 500 forintot vihetett haza az, aki minimálbért keresett. 2010-től ebben a fizetési kategóriában is 16 százalék az adó, vagyis egy minimálbéres most 64 200 forintot vihet haza. Az Orbán-kormánynak hála, 8300 forinttal kevesebbet. Ez az első példa arra, hogy kormányunk számára milyen fontos a negatív növekedés.

3. A kormány soha nem látott mértékű adókedvezményt biztosít a gyermekes családoknak.

Jelentése: tudjuk, hogy amióta a Fidesz kormányon van, a család fogalmát többféleképp is szűkítette, s a gyermekek után járó adókedvezmény egyike ezeknek a szűkítéseknek. 2011-től csak az számít családnak, ahol van annyi jövedelem, hogy érvényesíteni lehessen a kedvezményt. A propagandaanyag azzal büszkélkedik, hogy 900 ezer család tudta igénybe venni az adókedvezményt. A 2011-es népszámlás adatai szerint Magyarországon 1 777 740 gyermekes család volt. Ami azt jelenti, hogy saját bevallása szerint 877 740 családot leértékelt, kirekesztett, semmibe vett a Fidesz, vagyis a gyermekes családok fele semmit sem ér a kormánynak, nekik nem jár semmiféle kedvezmény.

Ugyanitt azt állítják, hogy növekedett a gyerekvállalási kedv, ami, ha jóindulatúak vagyunk, illúzió, ha kevésbé vagyunk jóindulatúak (hiszen semmi okunk sincs annak lenni), akkor hazugság. Pontosan lehetett tudni, hogy a kormány intézkedései semmilyen pozitív hatással nem lesznek a gyermekvállalási kedvre. Nem is lettek.

Legyünk hát büszkék rá, hogy olyan kormányunk van, amelyik minimum az ország felét (és a gyermekek ennél nagyobb arányát) semminek tekinti. Legyünk büszkék rá, hogy olyan vezére van az országunknak, aki megveti a tudományt és saját akaratából teremt egy új világot – leginkább csak önmagának.


Egy mém – minimumplusz.hu 

4. A kormány növelte a nyugdíjak értékét. Tavaly novemberben 1,6 százalékkal, idén pedig 5,2 százalékkal emelte a nyugdíjakat, így tehát „megvédte a nyugdíjakat”.

Jelentése: miután kisajátította és értelmetlen dolgokra elszórta hárommillió ember nyugdíjmegtakarításait, a Fidesz azzal büszkélkedik, hogy a törvénynek megfelelően emelte a már nyugdíjban lévők járandóságát. A helyzet tehát a következő: pillanatnyilag még van miből nyugdíjat fizetni, de ez a helyzet csak addig fog tartani, amíg lesz még kitől ellopni újabb és újabb százmilliárdokat. Ezt hívja a kormány a „magyar emberek melletti kiállásnak”. Azoknak viszont, akik még nem mentek nyugdíjba, Orbán Viktor politikájából következően nincs esélyük nyugodt, biztonságos öregkorra.

Legyünk hát büszkék, hogy a kormányunk, miközben, akár egy barbár hódító, felégeti az országot, zsákmányából juttat némi keveset az öregeknek is.

5. 3500 fővel emelkedett a rendőrség létszáma és javult a közbiztonság, állítja a Fidesz agitprop osztálya.

Jelentése: az említett rendőrök többsége nem dolgozhat a kapitányságokon, mert rövidített, gyorstalpaló képzésen végezték el a szakközépiskolát. De nem is ez a fontos, hanem az, hogy semmi értelme növelni a rendőrök létszámát, mert a több rendőr nem jelent nagyobb biztonságot. A Fidesz képtelen felfogni, hogy a rendőrök számánál sokkalta fontosabb az, amit és ahogyan a rendőrök csinálnak. Csak a szélsőséges, elvakult, a problémakezelésre és az együttélésre alkalmatlan emberek gondolhatják (nagyon sokan vannak mostanság hatalmi pozícióban), hogy a kényszervallatásoktól, a brutalitástól és a felelőtlenségtől biztonságosabb lesz a világ. Ami a bűncselekmények számának alakulását illeti – hiszen azt állítják, hogy „2010 óta kilenc százalékkal csökkent a személyek elleni és tizennégy százalékkal a vagyon elleni bűncselekmények száma” – úgy tűnik, hazudnak. A közönséges emberek számára elérhető legújabb adat 2011-es. Eszerint 2009-ben 23 914, 2011-ben pedig 27 204 személy elleni bűncselekmény szerepel a statisztikában. Akárhogyan is nézem, ez 13,8 százalékos emelkedés, és nem 9 százalékos csökkenés. 2004 és 2006 között csökkenő, majd 2006 után folyamatosan emelkedő trendet figyelhetünk meg az erőszakos bűncselekményeket nézve. Az emelkedés mértéke 67,3 százalék volt 2006 és 2011 között. Nagy a valószínűsége annak, hogy ez a növekedés összefügg a közéletben és a politikában mindennapossá vált agresszióval és a másik ember lealacsonyításával, amely a Fidesz fő eszköze volt a választási győzelem megszerzéséhez, és azóta sem mondott le róla, ma pedig kormányzásának a legfőbb eszköze. Mellesleg 1992 óta soha nem volt ilyen nagymértékű a személy elleni erőszak az országban! A jelenlegi szint az 1992-es 183,5 százaléka! A vagyon elleni bűncselekmények számának alakulása viszont ellenkező irányba tart, 2004 óta nem változott jelentősen, egyik évben csökkent, másik évben növekedett (ahogy ez stagnálás esetén lenni szokott). Tény viszont, hogy a 2011-es esetszám (256 175) magasabb, mint a 2009-es (253 366). A Fidesz-propaganda tehát ebben az esetben is hazudik.

De legyünk büszkék rá, hogy minden Fidesz-politikus szemrebbenés nélkül tud hazudni, és ha lelepleződik, akkor hazudik egy újabbat. Büszkeség tölthet el bennünket, hogy olyan emberek irányítják az országot, akiknek egy fikarcnyi lelkiismeretük sincsen.

6. Magyarország több uniós forrást kap, mint bármikor.

Jelentése: ha Orbán Viktor mondja, akkor a kevesebb is több, hiszen mint Dancsó József fideszes képviselőtől tudjuk, a negatív növekedés is növekedés. Köztudott, hogy euróban számolva Magyarország húsz százalékkal kevesebb támogatást kap a következő európai költségvetési időszakban, de mivel a forint sokkal, de sokkal gyengébb, mint 2010 előtt volt, forintban a kevesebb euró is valóban többet ér. 2010 óta pontosan tudható, hogy a Fidesz vezéralakjai nem jártak matekórákra, vagy ha igen, biztosan megbuktak.

A „jobban teljesítünk” szlogent tehát a negatív növekedés perspektívájában kell nézni. Így azt jelenti, hogy minél rosszabbak vagyunk, annál jobban teljesítünk. Van azonban egy másik dimenziója is az ország fényes romlásának. Miközben a gazdaság, az oktatás, a jólét és a biztonság negatíve hatalmas ütemben növekszik, aközben a Fidesz politikusai, rokonaik, barátaik és az ő rokonaik és barátaik ténylegesen gyarapodnak. A Közgép százmilliárd számra hordja haza az adóforintokat, állami földeket osztanak szét strómanoknak és haveroknak, a trafikokat pedig képviselőknek, rokonoknak, üzlettársaknak és azoknak, akiket le akarnak kötelezni. Röviden, Orbán Viktor szolganépe alaposan meggazdagodott az elmúlt három évben. Az éhezőknek az ajánlják, hogy éljenek meg havi 47 ezer forintból, és ha nem tudnak, tartsanak kecskét vagy szedjenek gombát, miközben ők azzal kérkednek, hogy havi egymilliót tesznek félre házvásárlásra (ha igaz, hogy így gyűlt össze az a pénz).

A „Magyarország jobban teljesít”, tehát valójában ezt jelenti: Magyarország több pénzt hoz Simicska Lajosnak, Orbán Viktornak, Rogán Antalnak, a Fidesz országgyűlési és önkormányzati képviselőinek, meg az őket kiszolgálóknak. Minél inkább gyarapodik a vagyonuk, az ő szemükben annál jobban teljesít az ország. Hogy ezt csak hazugságokkal lehet bemagyarázni a választóknak? Mit számít az, hazudnak, amíg bírnak, „oszt, jó napot!”Krémer Ferenc


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!