rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. április 26.Bolgár György kérdései 2013. április 26-ai
 műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Fidesz-politikus rokonok és barátok kezébe került a dohány-koncessziók jelentős része. Sokszor strómanok mögé bújtak az igazi nyertesek, de a botrányt elfedi, hogy általában másról beszélnek. A kormányt ez annyira nem érdekli, hogy a pályázat lebonyolítása után meg is változtatja a feltételeket, és az árrést, vagyis a profitot két és félszeresére emeli. Tátva marad a szánk?

Ehhez képest a Fidesz orrán-száján dől a Portik-ügy, azt sugallva, sőt ki is mondva, hogy a Gyurcsány-kormány bűnözővel paktált volna a Fidesz lejáratására. A hírszerzés korábbi műveleti igazgatója, Földi László szerint azonban nem is a titkosszolgálat akciójáról van szó, és a titkos találkozó leirata nem tartalmaz semmilyen bizonyítékot arról, hogy a szocialista kormánynak ilyen céljai lettek volna. Nem baj, ezt fogják harsogni a választásokig? És vajon ezzel fog-e foglalkozni az Európai Unió is, ahogy azt Orbán Viktor ajánlotta Brüsszelnek?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Bajnai Gordon várhatóan részt vesz az MSZP holnapi választmányi ülésén? Véget ér az óvatos mosolyszünet az ellenzék pártjai között?

És végül beszéljük meg, hogy több tekintélyes történész botrányosnak tartja az utcanév-ügyet, vagyis azt, hogy a Tudományos Akadémia szerepet vállalt egy nyilvánvalóan politikai játszmában. Igazuk van?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!