rss      tw      fb
Keres

Vona Gábor: A Jobbik visszaadja Magyarországot a magyaroknak

MTI 2013. április 24., szerda 22:50

Munkahelyteremtést, közbiztonságot és európai béreket sürgetett a Jobbik Ózdon; a párt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban Magyar Élet Menete elnevezéssel tartott rendezvényt szerda este.

Vona Gábor pártelnök mintegy kétszázötven - zömmel jobbikos, elvétve Árpád-sávos és székely zászlót magasba tartó - ember előtt azt mondta: a Jobbik Magyarországon megkezdte a valódi rendszerváltozást.

Ez nem lesz egyszerű - fogalmazott a politikus, aki szerint "előbb-utóbb" győzni fognak, "előbb-utóbb" megmentik Magyarországot, és visszaadják az országot a tisztességes magyar embereknek.

Vona Gábor élesen bírálta a kormány munkahelyteremtési politikáját, és szólt a - szavai szerint - romló közbiztonságról, és arról, hogy az Európai Unió nem azt adta a magyarságnak, amelyet az a csatlakozástól várt.

A közbiztonságról azt mondta: egyetlen egy törvény, jogszabály van, mindenkinek - legyen az magyar, vagy bármely kisebbséghez tartozó nép - ugyanazt kell betartani. "Akkor bomlik meg egy társadalom, ha vannak kivételek, ha van akinek több jár, mint a másiknak" - tette hozzá.

A Jobbik országgyűlési frakciójának vezetője hangsúlyozta: a Jobbik rendet és munkát akar, míg mások "jogokat és segélyt"! A közbiztonság ügyében fontosak a jogok, de egyvalami ezt megelőzi, ez pedig a kötelesség, az pedig aki a közösség alapvető szabályait nem tartja be, az ne akarjon magának jogokat is - fogalmazott Vona Gábor.

A párt elnöke leszögezte: szerintük kétféle ember van, az építő és a romboló ember. Ha a Jobbik kormányra kerül, akkor az építő embert, függetlenül bőre színétől, segíteni fogják, a romboló embert üldözni fogják, "minden egyes pillanatát megkeserítik, pokollá teszik számára az életet".

A rendezvényen felszólalt a Jobbik két országgyűlési képviselője, Pörzse Sándor és Egyed Zsolt is, valamint Miklós Árpád borsodi elnök. A résztvevők ezt követően fáklyával kezükben Ózd belvárosában erős rendőri kísérettel vonultak végig.

A rendőrség Ózdon két emberrel szemben kezdeményezett eljárást feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel szabálysértés elkövetése miatt - mondta a Jobbik rendezvényét követően Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.