rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. április 18.Bolgár György kérdései 2013. április 18-ai
 műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az Ipsos közvéleménykutatása szerint is jóval többen kívánják az Orbán-kormány távozását, mint maradását. Mégis a Fidesz fölényesen vezet a pártok között. Hogyhogy?

Másik témánk, hogy Orbán Viktor egy nappal a Magyarországról szóló uniós parlamenti vita után jelentőségteljesen megismételte jó néhány évvel ezelőtti kijelentését, miszerint az unión kívül is van élet. Nem kell tehát senkinek megijednie. A miniszterelnök ezt a svájci Stadler gyár új szolnoki vasúti üzemének felavatásán mondta, Svájcra célozva. Csak az idegeinket borzolja, vagy vegyük komolyan. Netán költözzünk Svájcba?

Ezzel összefüggésben mit gondolnak arról, hogy a mintacégként emlegetett német Audi tavaly 900 milliárd forintot vett ki magyarországi vállalatából. Nocsak, nocsak.

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy offshore cég, egy Kajmán-szigeteken bejegyzett vállalkozás értékesíti a letelepedési államkötvényeket, méghozzá jelentős kezelési költségeket felszámítva. 250 ezer euróért bárki kaphat nálunk letelepedési engedélyt, ráadásul hatalmas hozamot is a magyar államtól. A hülyének is megéri a Kajmán-szigeteken. Akárkinek is, de vajon a magyar államnak is?

És végül mi a véleményük arról, hogy kriminológus szakértők szerint a magyar rendőrségen általános a kényszervallatás, amilyenbe a közelmúltban belehalt egy motorosfűrész-lopással gyanúsított romániai magyar férfi. A többi néma csend?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!