rss      tw      fb
Keres

A magyar nemzeti érzelműekA Heti Válasz úgy gondolta, meg kell szólaltatni az „Adj gázt” jelszóval az Élet menetével egy napra és a budapesti zsinagóga mellé (is) tervezett „nemzeti érzelmű” motorosfelvonulás szervezőjét. Mert a „hallgattassék meg a másik fél is” erkölcsi normája a Fidesz-barát hetilap szerint azokra is vonatkozik, akik az Auschwitzban meggyilkoltak emléknapján újra „gázt adnának”.

A lap újságírója az iránt érdeklődött elsősorban, hogy miért nem szólaltak meg maguktól, hiszen már napok óta róluk szólnak a hírek. A válasz: „Önök az első, akik megkeresnek.” „Próbáltuk felvenni a kapcsolatot különböző médiumokkal, de válaszra sem méltattak minket.” Úgy látszik, a Heti Válasz nem jutott eszükbe. Most tanultak valamit.

Az újságíró felvilágosítja: „Az MTI mellett működő Országos Sajtószolgálat mindenki előtt nyitva áll.” A válasz: Kicsi motoros csapat vagyunk, nem ismertük ezt a lehetőséget.” Talán segítséget kérhettek volna Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselőtől, akinek a közleményeivel tele van az OS honlapja. És akivel a nemzeti érzelműek nyilvánvalóan szoros kapcsolatban vannak. Nemcsak azért, mert a meginterjúvolt motoros vezető a XI. kerületi Jobbik elnöke is egyben, hanem azért is, mert amikor éppen a franciaországi Trianon kastélyhoz szerveztek nemzeti érzelmű motorostúrát, Gaudi-Nagy indította útnak őket a Parlament elől. Gaudi-Nagy honlapján is szerepelnek az ezt igazoló képek, honnan máshonnan, mint a Szent Korona Rádiótól átvéve. És még hogy nem hallgatják meg őket! A nemzeti érzelmű motorosvezető 2010. június elsején ott ült az immár fideszes fennhatóság alá helyezett közszolgálati televízió reggeli műsorában, hogy beszámoljon a trianoni kiruccanásról. Aztán „Jeszenszkyék Trianonban zúgták a Szebb Jövőt!”, ahol „a fekete ruhás, magyar és Árpád-sávos menet élén Jeszenszky Sándor, a NÉM vezetője, valamint Gaudi-Nagy Tamás a Jobbik parlamenti képviselője és Morvai Krisztina, a párt európai parlamenti képviselője haladt.” (Lásd még „magunkfajták” és „magukfajták”.) Gaudi-Nagy honlapja szerint a trianoni kiruccanás első állomásán „Az Európai Parlament falai megremegtek a magyar igazságtól!”.)

Előéletükben a nemzeti érzelmű motorosok 2008. március 15-én együtt tüntettek a Budaházy–Toroczkai-féle Nemzeti Önvédelmi Mozgalommal. 2008. október 23-án a nemzeti érzelmű motorosvezető is szónokolt a „2006 szabadságharcáról” megemlékező gyűlésen, ifj. Hegedűs Lóránt társaságában. (Természetesen vonultak ők „Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ellen” is, többször is, így például 2006. október 4-én a „Magyar Nemzeti Bizottság 2006” szervezésében.) 2009 novemberében arról értesítették a szélsőjobboldali (vigyázat! nem neonáci!) kollégákat, hogy „a Nemzeti Érzelmű Motorosok Egyesülete a Szent Gellért téri bevonulási megemlékezésen 50.000,- Ft támogatást adott át Kiss Róbertnek, az Új Magyar Gárda országos főkapitányának a Sajóbábonynál agresszív cigánybűnözők által rasszista támadásban baltával és botokkal szétvert Suzuki javítására”. „Amennyiben a szükségesnél több adomány gyűlik össze, főkapitány úr támogatásunkat felhasználhatja más gárdisták megsegítésére is.” „Mindemellett elvárnánk, hogy a magukat a cigányság vezetőinek nevező dúsgazdag vajdák, a ’cigányság’ nevében rendszeresen fellépő kisebbségi vezetők álljanak jót a társaik által rasszista támadásban okozott anyagi kárért!” (Az amerikai szerverről működtetett náci [!] honlap ezt a címet adta a nemzeti érzelműek közleményének: „A dúsgazdag vajdák igazán megtéríthetnék a Sajóbábonyban fajtestvéreik által okozott károkat.”)

Szóval ártatlanok ők, mint a ma született bárány, egyszerűen „nemzeti érzelműek”, „nem igaz az a feltevés, hogy antiszemita megmozdulás lett volna, soha eszünkbe sem jutott ilyen gondolat”, merő véletlen a nap és a jelszó, ez csak egy ártalmatlan „tavaszköszöntő motorozás”, amelyet „felfújt hecckampány antiszemita megmozdulásnak nevezni”, és a „médiakampányt gerjesztők” kövessék meg őket, hiszen „nem állt szándékunkban bárkit megbántani, különösen nem azokat, akiknek a hozzátartozói elhunytak”. (Így mondja: elhunytak.) És persze „jogkövető társaság vagyunk, tudomásul vesszük a tiltást”. Noha jogról szó sincs, miniszterelnöki ukázról van szó.

Végül: ha az ember az iszonyatos tömegű szélsőjobboldali (és persze nemzeti érzelmű) honlapok világába kénytelen keveredni, az elképedésen, döbbeneten, felháborodáson kívül (hogy ugyanis kikkel él egy időben és egy országban) még a következő információkra is szert tehet. Vannak gój (nem zsidó) motorosok, nemzeti érzelmű motorosok, gárdamotorosok és szkíta motorosok. A szkíta fajta motorosok pedig hétfőn ezt tudatták a nagyérdeművel az Amerikából működtetett náci honlapon: „arra is felhívjuk a figyelmet, hogy a mi generációnk nem fog szégyenkezve, lehajtott fővel elmenni a zsinagóga előtt, ezt bármennyire is szeretnék”. „Véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy a zsidóság tovább szipolyozhassa a ’szerintük bűnös nemzeteket’.” „Leszögezzük, mi nem vagyunk sem rasszisták, sem antiszemiták. Nem akarunk senkit gázkamrába küldeni, sem megfélemlíteni, sem elkergetni ebből az országból. De az itt élő kisebbségektől megköveteljük, hogy tartsák tiszteletben a többség értékeit, történelmi jelképeit, és nem utolsó sorban a törvényeit.” „Ezért úgy gondoljuk, ideje véget vetni a hazánkban élő, élősködő cigány és zsidó közösségek központi támogatásának. Ez az az indok, amiért a Szkíta Motoros Kör részt fog venni az Adj Gázt! rendezvényen, akkor is, ha azt Orbán Viktor diktatórikus módszerekkel betiltotta!

A saját honlapjukon pedig így szól a felhívás: „Gáz van!!! Nincs ’ADJ GÁZT’ De mi mégis ott leszünk és húzzuk a gázt!! (különben lefullad a motor)”. „Indulás dátuma: 2013. 04. 21. – 10:00 – 18:00. Esemény típusa: Felvonulás. Találkozó: Városligeti Műjégpálya parkoló. Cél: Budapest utcái. Annyi a változás, hogy nem lesz rendőri felvezetés.”

Hát ennyi a változás. Hogy nem lesz rendőri felvezetés.

(Mihancsik Zsófia)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!