rss      tw      fb
Keres

Fidesz: Bajnai hívja vissza a felheccelt fiatalokat!

MTI 2013. március 28., csütörtök 14:35

A Fidesz kommunikációs igazgatója arra szólította fel Bajnai Gordont, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség vezetőjét, hogy hívja vissza azokat "a felheccelt fiatalokat", akik újra a kormánypárt budapesti, Lendvay utcai székházánál készülnek tüntetni.

Kocsis Máté csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: "a Bajnai-gárda tagjai" e hét szombatjára ismét a Fidesz Lendvay utcai székházát választották célpontjuknak, ugyanazok, akik március 7-én "erőszakosan és törvénytelenül betörtek" az épületbe, "törtek-zúztak, és megfélemlítették az ott dolgozókat". Emlékeztetett egyúttal - utalva a Magyar Nemzetben megjelentekre -, hogy csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt folyik nyomozás a pártszékháznál történtek ügyében. A tüntetők három héttel ezelőtt az alaptörvény negyedik módosítása ellen tiltakoztak.

A kormánypárti politikus szavai szerint úgy látszik, ismét ilyen "sajátos eszközökkel" próbálnak élni és provokálni. Mint fogalmazott, úgy tűnik, Bajnai Gordon volt miniszterelnök megint "madzagon rángatja a fiatalokat", felhecceli és erőszakos cselekedetre biztatja őket.

Kocsis Máté emellett idézte Kónya Péternek, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnökének, az Együtt 2014 társelnökének hétfőn Halásztelken elmondott szavait. A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: Kónya Péter hergelte az embereket, és egyebek mellett arról értekezett, hogy neki mint katonaembernek, aki sokáig a rendvédelemhez is kötődött, készülnie kell a háttérben.

Az ilyen mondatok üzenete ellenkezik minden józan ember demokratikus felfogásával, összeegyeztethetetlen a demokratikus gondolkodással, és a választások tisztaságára is veszélyt jelent - vélekedett a fideszes képviselő.

"Arra kérjük Bajnai Gordont, hívja vissza a katonáit, hívja vissza Kónya Pétert is a szélsőséges mondataival együtt, és hívja vissza a felheccelt fiatalokat", akik a húsvéti ünnep idején a Fidesz Lendvay utcai székházánál március 7-én történtek megismétlésére tesznek kísérletet - zárta szavait Kocsis Máté.