rss      tw      fb
Keres

„Emberiesség kérdése”A kormány – olvasom március 22-én reggel az Indexben – gyorsítani szeretné a rokkannyugdíjak felülvizsgálatát. Szeretne újabb száz „közreműködőt” alkalmazni, és evégett nem kevesebb, mint további félmilliárd forintot fordít a felülvizsgálatokat végző személyek (gondolom, orvosok) javadalmazására. A cél: 190 milliárddal akarja csökkenteni a rokkantnyugdíj-kiadásokat az év végére. Nagy tévedés a hír olvastán-hallatán rögtön a embertelenségre, szívtelenségre vagy kegyetlenségre gondolni.

Már csak azért is, mert a kormányfő pontosan ugyanezen nap reggelén úgy nyilatkozott a közrádiónak „az önkényuralmi jelképek tiltásával” kapcsolatban, hogy „a kormányoldal képtelen április 30-ig minden szempontnak eleget tevő megoldást találni”, jóllehet a kormányfő szerint „emberiesség kérdése”, hogy ilyen történelmű országban, mint amilyen Magyarország, már csak az egykori áldozatokkal szemben is megengedhetetlen bizonyos szimbólumok szabad viselete…

Mennyire igaza van François de La Rochefoucault-nak: „A képmutatás nem egyéb, mint a gátlástalanság tiszteletadása az erény előtt”.

(Ádám Péter)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!