rss      tw      fb
Keres

Levél Orbán Viktornak. Tárgy: alkotmánybírói jelöltségem

Alulírott jogvégzett magyar állampolgár bejelentem igényemet az alkotmánybírói jelöltségre.

Két alapvető érvem a jelöltségem mellett:

1. Egyetlen törvényi feltételnek sem teszek eleget:
– Nem vagyok kiemelkedő tudású elméleti jogász (sem egyetemi tanár, sem az állam- és jogtudomány doktora)
– Nem rendelkezem legalább húszéves jogászi szakmai gyakorlattal
– Nincs semmiféle jogtudományi elméleti munkásságom
– Csak az átlagember szintjén tudok hozzászólni az alkotmányossági problémákhoz

2. Viszont nem voltam soha az Ön feltétel nélküli híve
– Nem voltam az Ön házi politológusa
– Nem voltam az Ön kancelláriaminisztere
– Nem védtem meg mindig és bárkivel szemben az Ön összes létező mondatát, intézkedését, kezdeményezését, sem nagy számú tévképzetét
– Médiakeresettségemmel élve nem készítettem elő soha a közvéleményt – a független politológus álarcában – az Ön összes népszavazási, kormánybuktató, választást előrehozó, egyáltalán, a hatalom megszerzésére és működtetésére irányuló kezdeményezésének és elképzelésének kritikátlan befogadására
– Nem dolgoztam ki és nem tettem közhírré soha azokat a terveket és elképzeléseket, amelyek az egész magyar politikai rendszert átalakítanák (prezidenciális köztársasággá), arra az esetre, ha a közeli jövőben (mondjuk két éven belül), miniszterelnöki bukását követően, Ön úgy döntene, hogy nem a Felcsút SE, hanem a Magyar Köztársaság teljhatalmú elnöke kívánna lenni

Tehát nem érhet az a vád az ellenzék és a szakma részéről, hogy két évtizeden át begyakorolt feltételes reflexem, hogy az Ön igényeit lessem reggeltől estig.

Az Önök jelöltjeivel szemben tehát van egy nagy előnyöm: az 1989. évi XXXII. (az Alkotmánybíróságról szóló) törvény legalább egyetlen paragrafusának eleget teszek.

12. § Az Alkotmánybíróság tagjai függetlenek, döntéseiket kizárólag az Alkotmány és a törvények alapján hozzák meg.

Ezért úgy vélem, az Önök jelöltjeként jó eséllyel indulhatnék csütörtökön a kétharmados parlamenti versenyben.

Mivel gyorsan tanulok, alapos vagyok, és a tanulástól sem vonja majd el a figyelmemet az állandó töprengés, hogy miként öltöztessem jogi ruhába az Ön politikai igényeit, vállalom, hogy egy év alatt megszerzem a minimális jogelméleti tudást ahhoz, hogy alkotmánybírói funkciómat betölthessem (én nem kérek kilenc évet!).

Kérem tehát, még a mai napon adja ki a szükséges utasításokat, hogy frakciószövetsége a jelölésemhez és megválasztásomhoz elkerülhetetlen parlamenti procedúrákat a választásig hátralévő egy napban, kétharmados többségével élve, hajtsa végre. Ha a házszabály néhány pontját ehhez meg kell szegni, azt tanácsolom, nyugodtan szegjék, hiszen minden csoda három napig tart, az örök elégedetlenkedők erről is meg fognak feledkezni, mint minden másról, különösen, ha Önök a következő napokban újabb és újabb figyelemelterelő, ennél sokkal vérlázítóbb önkényességekkel állnak majd elő (amit nem kétlek).

Utóirat: arra a bizonyára indokolt kérdésére, hogy alkotmánybíróvá választásomhoz Önnek ugyan bizony miféle érdeke fűződne, nem tudom a választ. De nem ez lenne az egyetlen logikátlanság, amelyet politikusként elkövetett és elkövet.

Maradok örök ellenfele

Budapest, 2010. július 20. 18 óra 10 perc

(Mihancsik Zsófia)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!