rss      tw      fb
Keres

Gloviczki Zoltán: folytatódnak a tárgyalások a pedagógus szakszervezetekkel

MTI 2013. február 25., hétfő 14:05

A pedagógusok hat reprezentatív szakszervezete közül öttel nem csak megállapodást írt alá a szaktárca az együttműködéséről, hanem folyamatosan folynak a szakmai egyeztetések - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közoktatásért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón, miután megbeszélést folytatott a szakszervezetekkel.

Glovizcki Zoltán elmondta, hogy olyan egyeztetések is folynak, amelyek témáiról a pedagógus szakszervezetekkel a kormány korábban megállapodott. "A közoktatási intézmények állami átvételének monitorozása már működik, a megyei fejlesztési tervek jogszabályba ágyazásáról éppen ezekben a percekben is tárgyalunk" - tette hozzá.

A helyettes államtitkár a tárgyalások témái között megemlítette még a pedagógusok foglalkoztatását és az életpálya modell megszervezését, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működésének szabályozását.

"Nem formális beszélgetéssorozatról van szó, fontos értékes észrevételeket kapunk" - hangsúlyozta az Emmi helyettes államtitkára.

Szüdi János, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szakértője arról beszélt, a többi között szeretnék elérni, hogy a tanulók ugyanott tudják megkezdeni a következő tanévet, ahol most befejezik.

"Elvárás és igény, hogy a pedagógusok megfelelő díjazás és elismerés mellett léphessenek át az új foglalkoztatási rendszerbe" - hangsúlyozta a PSZ szakértője.