rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. január 9.Bolgár György kérdései 2013. január 9-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a kormány kacérkodik a 13. havi nyugdíj bevezetésének vagy újra bevezetésének ötletével. Ezt annyira fontolgatják az Index értesülése szerint, hogy a tervezethez szükséges háttérszámításokat már a Magyar Államkincstárral próbálják elvégeztetni. Van az a pénz, ami a választások megnyerésére kell? Vagy nincs, de legfeljebb majd nyomtatnak?

Mi a véleményük arról, hogy már nem kér elnézést a Magyar Hírlap a Bayer-ügyben, holott tegnap még ezt tette. A lap tulajdonosa Széles Gábor és a főszerkesztő Stefka István átírta közleményét, és most már arra kéri az olvasókat, hogy álljanak ki a szerző, az újság és a kormány mellett. Aludtak rá egyet? És vajon elalvás előtt ki mesélt nekik és miről?

Következő témánk, ha már rasszizmusnál tartunk, hogy a FIFA megbüntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget a magyar-izraeli barátságos mérkőzésen történt antiszemita megnyilvánulások miatt. Mégpedig nem is akárhogy. Zárt ajtók mellett kell megrendezni a románok elleni világbajnoki selejtezőt. Amit az MLSZ nem hajlandó észrevenni, azt a nemzetközi szövetség nagyon is?

Ha már sport, akkor a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség két évre eltiltotta a nemzetközi versenyzéstől a Magyarországról távozott Janics Natasát, Paksi Tímeát és Csipes Tamarát. Kinek jó ez?

És végül mit szólnak ahhoz, hogy az oktatási államtitkár szerint minden a legnagyobb rendben zajlott le az iskolák államosítása körül, ugyanakkor a Szilágyi Erzsébet gimnázium 49 tanára tiltakozó levelet küldött Balog Zoltán miniszternek a kialakult, szerintük abszolút rendezetlen helyzet miatt. A kormány, mint írják, a nemzeti örökséget herdálja el. Vannak még bátor emberek?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!