rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. december 20.Bolgár György kérdései 2012. december 20-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy véget is értek meg nem is a békés diáktüntetések. A Hallgatói Önkormányzat a karácsonyi ünnepekre felfüggeszti a demonstrációkat. Lehet, hogy a kormány jól húzza az időt? Aki ma nem nyilatkozik, Balog Zoltán, Hoffmann Rózsa, Giró-Szász András, Pokorni Zoltán.

Mit szólnak ezzel kapcsolatban ahhoz, hogy tegnap este a rendőrség előállított három diákot a tüntetésekről. Sőt, közölte, hogy kettőnél kést is találtak. Az egyik diák ezt ma reggel cáfolta, a másik pedig közölte, hogy kollégiumi diákként mindig magánál hordja a bicskáját, amelyet étkezésre használ.

Még mindig a felsőoktatási válságnál maradva a kapkodást jelzi, hogy Balog Zoltán miniszter mégsem hirdeti meg, milyen pontszámmal lehet majd bekerülni jövőre az egyetemekre. Viszont a gazdasági és jogi képzéseken kívül nem lesz ingyenes hely a nemzetközi tanulmányokra és kommunikációs szakokra sem. Minden nap változik valami?

Mit gondolnak aztán arról, hogy a köztévé szerint esztétikai és biztonsági szempontból kellett eltávolítania az egy éve a Kunigunda útján demonstráló Nagy Navarro Balázst és társait az MTVA székházától. Fő a közesztétika?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy minden eddiginél nagyobb, 250 ezer forintos büntetést rótt ki Ángyán József lemondott államtitkárra a Fidesz-frakció, amiért a képviselő nem szavazta meg a földtörvénnyel kapcsolatos alkotmány módosítást. Nincs az a pénz?

És végül beszéljük meg, hogy a médiatanács az ügyészségre hivatkozva érvénytelenítette egy évvel ezelőtti saját döntését az általunk használt 95,3-as frekvencia pályázatáról és ezzel természetesen a Klubrádió pályázatát is ismételten kidobta. Meddig lehet ezt csinálni?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!