rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. december 18.Bolgár György kérdései 2012. december 18-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy megszakadtak a tárgyalások az egyetemisták és Balog Zoltán miniszter között. A diákok felálltak a tárgyalóasztaltól. Bár a miniszter azt állította, hogy csak a röghözkötés ügyében nem értettek egyet. Hogy lehet az, hogy a diákok napok óta kezükben tudják tartani az események irányítását. Nem vonulnak vissza, és holnapra sztrájkot szerveznek. És hogy lehet, hogy a kormány változatlanul össze vissza kapkod? Aki ma nem nyilatkozik, az Balog Zoltán miniszter és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár.

Ezzel összefüggésben Orbán Viktor jellemző módon nem a fiatalokkal, hanem az idősügyi tanáccsal találkozott, és közölte, hogy a felsőoktatás megújításának is a végén vagyunk. Egyidejűleg kilátásba helyezte, hogy a víz- és szemétdíjakat is csökkenteni fogják, valamint, hogy jövőre már nőni fog a gazdaság teljesítménye, mert a darázsnak repülnie kell. Holott mérnöki szemmel kijelenthető, hogy a darázs nem képes repülni, ugyanis kicsi a szárnya, nagy a teste és idétlenül néz ki. Önök értik a miniszterelnök darázstudományi előadását?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy egyéni kérésre mégis engedélyeznék a nyugdíjasok továbbdolgozását a közszférában, bár ezt törvényileg éppen most tiltották meg. Húzd meg, ereszd meg?

Beszéljük meg aztán, hogy kiütéssel győzött a Nemzeti Színház pályázatán Vidnyánszky Attila a jelenlegi igazgatóval, Alföldi Róberttel szemben. És beszéljük meg azt is, hogy Pálffy István a Kereszténydemokrata Néppárt képviselője lesz az új igazgató kommunikációs igazgatója. Minden hatalmat a dolgozó népnek? Pardon, a dolgozó jobboldalnak?

És végül mi a véleményük arról, hogy kezd szétesni az alaptörvénybe foglalt Művészeti Akadémia. Egymás után lépnek ki jeles művészek, legutóbb például Cserhalmi György, de felfüggesztette tagságát Rost Andrea is. Művészet vagy akadémia? Aki ma nem nyilatkozik Fekete György a Magyar Művészeti Akadémia elnöke.Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!