rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. december 13.



Bolgár György kérdései 2012. december 13-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy már a középiskolákban is tiltakozni kezdtek a diákok az egyetemi tandíj szinte általános bevezetése miatt. Az oktatási jogok biztosa egy nyilatkozatában azt mondta, hogy a diákoknak joguk van a demonstrációra, és a maga részéről megérti a családok és a gyerekek dühét. Vajon a kormány hajlandó lesz-e megérteni?

Másik témánk, hogy a Magyar Diáksport Szövetség jubileumi ünnepségén Simicskó István sportpolitikáért felelős államtitkár kijelentette, saját nemzeti hittanunk a sport. Megerősítéséért tenni, cselekedni szükséges. Hogy egészségesebb nemzet épüljön, alakuljon ki. A sport a saját nemzeti hittanunk? Önök hisznek a fülüknek?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Magyar Narancs friss összesítése szerint már több mint háromszáz milliárd forint értékben nyert el közbeszerzési pályázatokat a Simicska-Nyerges-féle Közgép vállalat. Egyedül vagy valamilyen konzorcium részeként. Van itt vasúti rekonstrukció, útfelújítás, hulladékkezelő, árvíztározó, városközpont rehabilitáció, mi szem szájnak ingere. Ha egy üzlet beindul?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy nem kaphatnak drága gyógyszeres kezelést a reménytelennek ítélt rákos betegek az egészségügyi kormányzat tervezete szerint. Több orvos ezt felháborítónak tartja. De ha nincs pénz minderre?

Végül beszéljük meg, hogy másodfokon kétszázezer forint büntetésre ítélte a bíróság Dániel Péter ügyvédet, aki néhány hónapja vörös festékkel leöntött egy frissen felállított Horthy-szobrot. Dániel közölte, hogy inkább leüli a büntetést, a nyolcvan napot, de nem fizet. A kaposvári törvényszék az ítélet indokolásában mellőzte az elsőfokú véleményt, amely szerint a szobor állítás elleni tiltakozás erkölcsileg pozitív tartalmú, társadalmilag hasznos figyelem felhívás. Vajon miért?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!