rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. december 12.Bolgár György kérdései 2012. december 12-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy ma délután folytatódik az egyetemisták tiltakozása a kormány felsőoktatási tandíj tervei ellen. Igaz, a tandíjat nem tandíjnak nevezik. A Hallgatói Önkormányzat mai fórumára elhívták Orbán Viktort, ő azonban nem megy el. Vajon meghátrálásra tudják-e kényszeríteni a kormányt vagy Orbán ebben hű marad önmagához és nem enged?

Másik témánk, hogy a jobboldali nézeteiről ismert Szörényi Levente besokallt a jobboldali megmondó emberekből, elege lett a Wass Albert filmekből és a fércművekből, végre művészetet szeretne látni. Szörényi a Heti Válasznak nyilatkozott például így. Nagyon elegem van abból, hogy az úgynevezett nemzeti polgári oldalon nekem mindent le kell nyelnem csak azért, mert nemzeti.

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a miskolci képviselő testület előzetes beleegyezése nélkül újították fel azt az utcát, ahol a fideszes alpolgármester és parlamenti képviselő Zsiga Marcell két hónapja házat vásárolt. A képviselő volt az, talán emlékeznek rá, aki azt mondta talán egy évvel ezelőtt, hogy negyvenhétezer forintból meg lehet élni.

Beszéljük meg aztán, hogy a kormányszóvivő a Népszava kérdésére egyelőre nem válaszolt, ellenben ő kérdezett az újságírótól. A Népszava arról érdeklődött, hogy kapnak-e idén jutalmat az Orbán-kormány tagjai. Mire Giró-Szász András úgy válaszolt, addig is, amíg utána jár ennek a Népszava küldje el neki a 2002 és 2010 közötti kormányzati jutalmak összesítését. Mégis mit képzel ez a kormány?

És végül mi a véleményük arról, hogy a német igazságügyminiszter élesen bírálta a magyar kormányt, amiért kétharmados többségét a kisebbség feletti uralkodásra használja fel? Beavatkozás a magyar belügyekbe? Nem leszünk mi német gyarmat?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!