rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. december 11.Bolgár György kérdései 2012. december 11-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük az egyetemi hallgatók hídfoglaló tüntetését. Vajon tudnak-e annyi erőt és határozottságot mutatni a diákok, hogy a Orbán-kormány visszalépjen az ingyenes felsőoktatási helyek számának drasztikus csökkentésétől? Vagy hiába minden? Orbán Viktor levelét megírta a HÖOK elnökének, és ebben közölte, hogy a kormány megalakulása óta nyílt lapokkal játszik, nincs itt semmi meglepetés. Hacsak így nem?

Másik témánk, hogy tovább gyűrűzik a Semjén-plágium ügy. Az ELTE tizenkét professzora felszólította a miniszterelnök-helyettest és egykori témavezetőjét, akinek később megjelent könyvéből hosszú részleteket vett át szakdolgozatába Semjén, vagy fordítva, hogy tisztázzák mi az igazság. Amíg ez nem történik meg, a szakdolgozat nem tekinthető érvényesnek. Jelentik ki az aláírók. Köztük Ferge Zsuzsa, Huszár Tibor, Örkény Antal és a szociológia tanszék vezetője Fokasz Nikosz. Na és akkor mi van? Ettől még a miniszterelnök-helyettesi kinevezés érvényes. Mindesetre a fideszes Deutsch Tamás nem bír magával, máris reagált imígyen: Az volt és lesz ennek a szoclib értelmiségi csapatnak a veszte, hogy mindent túllihegnek. Hogy nem bírnak a vérükkel. Hajjaj. Már megint a vér?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy egy kereszténydemokrata parlamenti képviselőt, Salamon Lászlót jelölték a kormánypártok alkotmánybírónak a hetven évét hamarosan betöltő Bihari Mihály helyére. Alakul a legfőbb bírói kormánytestület?

És végül beszéljük meg, hogy a Tárki felmérése szerint Orbán Viktort tartják az emberek a rendszerváltás utáni huszonkét év legrosszabb miniszterelnökének. Igaz, a Magyar Távirati Iroda erről elfelejtette tájékoztatni a közvéleményt. Tűri még a nyomdafestéket a közszolgálati iroda?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!