rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. december 7.Bolgár György kérdései 2012. december 7-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a köztársasági elnök az Alkotmánybírósághoz küldte a sokat vitatott választási eljárási törvényt, de csak bizonyos részletkérdéseket kifogásolt benne, és nem magát a kötelező regisztrációt. Vajon ebből ez, az következik-e, hogy a regisztrálás mindenképpen marad, vagy egy kiskapu még nyitva van? Ugyanis a bíróság főtitkára röviddel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy a testület megvizsgálhat más rendelkezéseket is, és meg is semmisítheti őket, ha ezek a jogbiztonságot sértenék. Átlép-e az Alkotmánybíróság a Fidesz-kormány árnyékán?

Másik témánk, hogy Semjén Zsolt súlyos tudományetikai vétséget követett el, jelentős szövegrészeket használt szakdolgozatához megjelölés nélkül más munkákból, magyarul plagizált, de az Eötvös Loránd Tudományegyetem nem hozhat ellene szankciókat, mert ezt az eljárási szabályok nem teszik lehetővé. A miniszterelnök-helyettes közölte, hogy lezártnak tekinti az ügyet. Tényleg, ezzel le van zárva, vagy Semjénnek távoznia kellene?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy az egyetemi hallgatók népszavazást szeretnének az ingyenes felsőoktatási helyek tömeges leépítésének megakadályozására? Ha egyszer már bevált?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az amerikai külügyminiszter egy nemzetközi fórumon figyelmeztetett a magyar demokrácia meggyengülésére, lecsúszására? Méghozzá Oroszországgal és Belorussziával együtt említve minket! Hillary Clinton Dublinban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet ülésén beszélt. Falra hányt amerikai mogyoró?

És végül beszéljük meg, hogy Orbán Viktor megnézi a tegnap elmaradt Videoton-meccset Lisszabonban, annak ellenére, hogy a fehérvári csapat már kiesett az Európai Ligából, függetlenül a mérkőzés eredményétől. Ilyen egy igazi szurkoló, a bajban is kitart a csapat mellett?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!