rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. december 5.Bolgár György kérdései 2012. december 5-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a kormány egészen brutálisan, mindössze tízezerre akarja csökkenteni az állami ösztöndíjasok számát a felsőoktatásban. Hamarosan megvalósul Orbán Viktor álma, hogy senki sem tanulhasson ingyen az egyetemeken? De akkor milyen ország lesz Magyarország?

Másik témánk, hogy tovább foszlik a Jobbik. Ma is kilépett a frakcióból egy képviselő, és függetlenként folytatja. Csak nem a Gyöngyösi-ügy hullámai zilálják szét a pártot? Merre van előre a Jobbiknak? A még szélsőségesebb irányba?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy teljes erővel Bajnai Gordonra rontott a kormánypárti Civil Összefogás Fórumnak nevezett szervezet, illetve az általa összehozott békemenet. Ugyanis most egy tizenhat oldalas Tény című kiadványt szentelnek Bajnai lejáratására. Idézek belőle. „Kicsoda Bajnai Gordon? Kérdezi Fritz Tamás a Civil Összefogás Fórum alapítója és szóvivője. Először is a múlt embere méghozzá a posztkommunista múlté. Bajnai Gordonnal nem a jövő jönne el, hanem a múlt és vele Gyurcsány Ferenc. Nem a demokrácia erősödne meg, hanem újra a posztkommunizmus és annak hálózatai. Ha Bajnai újra visszajönne, mint ahogy egyszer már visszajött Horn Gyula, Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc, akkor mindent elveszítenénk, amit az elmúlt két évben elért az ország a szabadságért, függetlenségért, demokráciáért és a jó erkölcsért.” Hát ez utóbbi talán nem volna olyan nagy tragédia ha ezt mind sikerülne elveszíteni. Mindenesetre Fritz Tamás írja ezt a posztkommunista Bajnairól. Az a Fritz Tamás aki a rendszerváltás előtt az ifjúságkutató intézetben dolgozott, az pedig a KISZ Központi Bizottsága alá tartozott. Amivel egyébként semmi baj nincs. Na de ennyi pénze van ennek a Civil Összefogás Fórumnak? Honnan?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy megszüntetik a közszolgálati rádió körzeti stúdióit és a helyükön Dankó rádiót fognak majd üzemeltetni magyar nótákkal és operettel. A közszolgálat és a helyi tájékoztatás nagyobb dicsőségére?

Végül beszéljük meg, hogy az Európa Tanács továbbra sem elégedett a magyar médiatörvénnyel és az egypárti médiatanáccsal. Ezért változtatást vár a kormánytól. Hiába?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!