rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. november 30.Bolgár György kérdései 2012. november 30-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor egyetlen szó említést sem tett ma reggeli hosszú rádióinterjújában a jobbikos képviselő zsidóösszeíró követeléséről. Nincs róla mondanivalója? Esetleg a közszolgálati rádió riportere nem érezte elég fontosnak az ügyet, hogy megkérdezze? Van magyarázatuk?

Másik témánk is kapcsolatos ezzel, ugyanis a Népszabadság ma emlékeztetett arra, hogy 2010-ben az Alkotmányvédelmi Hivatal négy jobbikos képviselőről állapította meg, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, és érdekes módon most a Jobbik jön elő a zsidó kettős állampolgárok állítólagos nemzetbiztonsági kockázatával. Vagy nem is olyan érdekes módon?

Mit gondolnak aztán arról, hogy holnapután Bajnai, Mesterházy és Rogán Antal is felszólal a parlamenti zsidózás ellen szervezett tiltakozó demonstráción? Lehet-e ma Magyarországon bal- és jobboldali összefogás a neonácik ellen, és ha nem lehet, kell-e?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a miniszterelnök szerint a bankok sem a különadót, sem a tranzakciós adót nem tudják áthárítani a lakosságra, és közműadókkal is ez a helyzet? Nincsen semmilyen áthárítás, mondta Orbán Viktor. Igaz lehet ez? A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elnöke szerint bizony nem, de hátha Önök szerint igen!

És végül beszéljük meg, hogy ugyancsak mai rádióinterjúban a miniszterelnök életszerűtlennek nevezte az Alkotmánybíróság döntését a hajléktalanokról. Közölte, hogy az önkormányzatoknak igenis meg kell adni a jogot arra, hogy kitiltsák a közterületekről a hajléktalanokat, ezért lehet, hogy akár az alkotmányban mondják majd ki ezeket az elveket. Az Alkotmánybíróság pedig tehet egy szívességet?

És végül még azt is megbeszélhetjük, hogy az Európai Bizottság ezen a héten levélben figyelmezette a magyar kormányt, hogy jövő január 6-áig rendezze a magyar parlament a bírók nyugdíjázásának ügyét. Az európai kötelezettségszegési eljárás ügyében nemrég az Európai Unió bírósága a bizottságnak adott igazat Magyarországgal szemben, a magyar kormány, illetve a magyar parlament azonban azóta sem lépett semmi. Nem baj, majd meglátják, hogy velünk nem lehet packázni?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!